Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Η Αυστραλία πάντα κάνει σίγουροι δουλειά..... - ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΊΑΣ

Αυτή την εβδομάδα εδώ στην Αυστραλία θα γιορτάσουμε την εβδομάδα ΑΡΜΟΝΙΑΣ ή όπως είναι περισσότερο γνωστή ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΊΑΣ.
Εκτός από τους 250.000 ιθαγενών Αβορίγινες και Νησιωτών του Torres Strait Αυστραλούς, εμείς οι υπόλοιποι 24 εκατομμύρια ψυχές είμαστε είτε μετανάστες είτε από οικογένειες μεταναστών από όλο τον κόσμο .... Ως εκ τούτου, η μητέρα χώρα μας είναι όλος ο κόσμος και εμείς είμαστε ένα έθνος μεταναστών.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευτυχισμένη που θα γιορτάσουμε αυτό χαρούμενο γεγονός. Το δικό μας μοναδικό Αυστραλέζικο Πολυπολιτισμικό σχέδιο έχει μια ακμάζουσα επιτυχία.
Έχει διδάξει σε όλους μας να είμαστε ανεκτικοί, να ζούμε μια ειρηνική ζωή, να μπορούμε να απολαύσουμε την ελευθερία να είμαστε ο εαυτός μας, να απολαύσουμε τις δικές μας γλώσσες και πολιτισμούς (ήθη και έθη) με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
Έχουμε μάθει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να αγαπάμε την Αυστραλία και να σεβόμαστε τους νόμους της και όλοι μας είχαμε / έχουμε την ευκαιρία, σύμφωνα με τις προσωπικές μας προσπάθειες να αποκτήσουμε μια καλύτερη ζωή και τους δικούς μας προσωπικούς στόχους.
Πιστεύω ότι όλο αυτό έχει καταστεί δυνατό για διάφορους λόγους:
* Έχουμε ένα καλό και σταθερό πολιτικό και δικαστικό σύστημα.
* Είμαστε μια τεράστια χώρα ..... μια ήπειρος.
* Είμαστε μια χώρα με τεράστιο φυσικό πλούτο.
* Είμαστε ένα βιομηχανοποιημένο έθνος.
* Ως εκ τούτου είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας για όλους, έχουμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας.
* Έχουμε και μπορούμε να προσφέρουμε οικονομικά ένα αξιοπρεπές σύστημα κοινωνικής πρόνοιας ώστε για να βοηθήσουμε τους άπορους στην κοινωνία μας.
* Από την αρχή του προγράμματος μετανάστευσης της Αυστραλίας, οι κυβερνήσεις μας είχαν και έχουν πάντα τον έλεγχο του ποιος μπαίνει στη χώρα.
Πόσοι άνθρωποι έρχονται και από ποιες χώρες προέρχονται.
Αφού βεβαιωθεί ότι είναι διαχειρίσιμοι οι αριθμοί από διάφορες εθνικότητες, διαφορετικές γλώσσες και πολλές διαφορετικές θρησκείες που μπορούν να ενσωματωθούν, τους επιτρέπει την είσοδος στη χώρα.
Η Αυστραλία πάντα κάνει σίγουρη δουλειά, ότι μια λογική ισορροπία είναι πάντα σε εφαρμογή, έτσι ώστε να μη μπορεί μία ομάδα να έχει αχαλίνωτη πολιτική ή πολιτιστική δύναμη και να γίνει μια απειλή για το έθνος ή στην Αγγλο - Σαξονική - Κελτική δομή. Έτσι ώστε να μη μπορεί μία ομάδα να αποτελέσει απειλή για τον τρόπο ζωής και το στυλ των ανθρώπων της.
Όλοι αυτοί οι λόγοι που ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ. Οι χώρες που δεν μπορούν να παράσχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, η δεν είναι σε θέση να προσαρμόσουν τη δική τους κατάστασή, θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να επιβιώσουν εθνοτικά ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!

Maria Diakomatou 
δημοσίευση του Savvas Grigoropoulos.