Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Ηρακλής - Μακεδονία και η ιστορική τοποθεσία του ναού της Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας στο Μεσαίο δίπλα στον Εχέδωρο  Το μυστικό σχετικά με το σημείο της ανοικοδόμησης του 2ου Ναού προς τιμή του Αλεξάνδρου.

                        
Ηρακλής-Μακεδονία
Αφού ο Ηρακλής εκτέλεσε όλους τους άθλους σε οχτώ χρόνια και ένα μήνα, ο Ευρυσθέας που δεν παραδέχτηκε ούτε τον άθλο των στάβλων του Αυγεία, ούτε τον άθλο της Λερναίας Ύδρας του επέβαλε έναν ενδέκατο άθλο, να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων. Αυτά βρισκόταν επάνω στον Άτλαντα, στους Υπερβορείους. Ήταν δε δώρο της Γης προς τον Δία όταν παντρεύτηκε την Ήρα.
       Τα φύλαγε ένας αθάνατος δράκος με εκατό κεφάλια γιος του Τυφώνα και της Έχιδνας, κι έβγαζε όλων των λογιών τις φωνές. Μαζί με το δράκο φύλαγαν τα μήλα και οι Εσπερίδες, η Αίγλη, η Ερύθεια, η Εσπερία και η Αρέθουσα.
      Ταξιδεύοντας ο Ηρακλής, για τους Υπερβορείους έφτασε στον ποταμό Εχέδωρο, σημερινό Γαλλικό εκεί που βρίσκεται σήμερα ο ναός μας μεταξύ Μεσαίου και Φιλαδέλφειας δίπλα στο ποταμό Εχέδωρο νυν Γαλλικός και μερικά χιλιόμετρα από την γενέτειρα του Αλεξάνδρου την Πέλλα. Ο Κύκνος, ο γιος του Άρη και της Πυρήνης, προκάλεσε τον Ηρακλή να μονομαχήσουν.
     Κι ενώ ο Άρης οργάνωνε τον αγώνα κι έπαιρνε το μέρος του Κύκνου, πέφτει ανάμεσα τους κεραυνός από τον Δία και διαλύει τη μάχη. Τότε ο Ηρακλής κατευθύνθηκε προς τον Ηριδανό ποταμό βαδίζοντας μέσω της Ιλλυρίας.   
     Καθοδόν ήρθε στις νύμφες, τις θυγατέρες του Διός και της Θέμιδας, οι οποίες του μίλησαν για το Νηρέα, θεός της θάλασσας πριν από τον Ποσειδώνα και το πρώτο παιδί του Πόντου. Μετά από πίεση και απαίτηση του Ηρακλή, ο Νηρέας του είπε που βρίσκονται τα μήλα και οι Εσπερίδες.
      Αφού έμαθε ο Ηρακλής διέσχισε τη Λιβύη, βασιλιάς της οποίας ήταν ο γιος του Ποσειδώνα και της Γης, ο Ανταιός, που αντλούσε τη δύναμη του από το έδαφος της μάνας Γης.
Ο Ηρακλής το ήξερε από τον Νηρέα και αφού τον σήκωσε ψηλά, έχασε την δύναμή του και έτσι  νικήθηκε από τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής συνέχισε και όταν έφθασε  στο σημείο που βρίσκονται σήμερα οι Ηράκλειες στήλες ύψωσε τις γνωστές αυτές στήλες και συνέχισε για τα μήλα των Εσπερίδων.
Όπως ο Ανταίος έχανε την δύναμή του όταν  δεν ήταν προσγειωμένος, έτσι χάνουμε και εμείς την δύναμή μας όταν δεν μένουμε προσγειωμένοι. Αυτή την λεπτομέρεια να την προσέξουμε και να πάψουμε να αναζητούμε την επιτυχία μας στον ουρανό.


Αριστοτέλης από την Ομάδα Έψιλον
 aristotelianmarathon@live.com