Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.O συμβολισμός της Ελληνικής Σημαίας
Πρώτον
‘O Ελληνικός Σταυρός (αρχαίο ελληνικό σύμβολο), ο οποίος αναπαριστάται ως ένας απλός ισοσκελής και όρθιος σταυρός, θεωρείται η μια από τις 3 αρχαιότερες μορφές σταυρού (μαζί με τον Πλάγιο Σταυρό και τον Ηλιακό Σταυρό). Συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία και σταθερότητα. Κατ’ επέκταση, συμβολίζει την αρμονία της φύσης. Συμβολίζει, επίσης, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέλος, συμβολίζει την σχέση του Θείου (κάθετος άξονας) με τον Κόσμο (οριζόντιος άξονας).
Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι όσο ο άνθρωπος “ωρίμαζε” πνευματικά ανά τους αιώνες, ανέλυσε το σύμβολο του σταυρού περισσότερο και το συνέδεσε με ανώτερες φιλοσοφικές και θεολογικές έννοιες: ο κάθετος άξονας σχετίστηκε με τον Ουρανό, το πνευματισμό, τη δύναμη και το αρσενικό στοιχείο. Ο οριζόντιος άξονας σχετίστηκε με τη Γη, την ευαισθησία, τη λογική και το θηλυκό στοιχείο. Έγινε το σύμβολο της ζωής, της γονιμότητας, της αθανασίας, των 4 εποχών του χρόνου, των 4 στοιχείων της φύσης, των 4 ανέμων και των 4 κατευθύνσεων του ορίζοντα, της ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος, της δυαδικότητας της φύσης και της αρμονικής ένωσης των αντίθετων (αλλά όχι αντίπαλων) Δυνάμεων, αλλά και της δημιουργίας.
Δεύτερων
O σταυρός στην Ελληνική Σημαία μας θυμίζει τον τεράστιο πόνο και τυραννία που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό από τα μέσα του 4ου αιώνα μ.χ. έως το έτος 1922 μ.χ. Μας υπενθυμίζει για το βάρβαρο ολοκαύτωμα και γενοκτονία που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό σε όλη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία (και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία) με εντολή και διαταγές των διαφόρων αυτοκρατόρων και αυτές οι διαταγές εφαρμόζονταν και εκτελούνταν από τους Ρωμαίους στρατιώτες μαζί με τους κληρικούς και τις φανατισμένες ομάδες των Χριστιανών. Υπολογίζεται ότι πολλά εκατομμύρια Έλληνες δολοφονήθηκαν, και οι περιουσίες τους αρπάχτηκαν και δόθηκαν στην Χριστιανική Εκκλησία. Όλα αυτά έγιναν λόγω του ότι οι Έλληνες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την Ελληνική θρησκεία και το Ελληνικό πνεύμα τους και να γίνουν Χριστιανοί.
Την ίδια περίοδο σ’ όλη την αυτοκρατορία οι θρησκευτικοί ναοί των Ελλήνων γκρεμίζονταν από τους βανδαλιστές χριστιανούς και με τα ίδια υλικά έχτιζαν χριστιανικούς ναούς στον ίδιο τόπο. Βιβλιοθήκες και βιβλία ρίχνονταν στις φλόγες, αγάλματα και άλλα σπουδαία έργα τέχνης καταστρέφονταν, θέατρα και φιλοσοφικές σχολές παιδείας γκρεμίζονται και η λειτουργία τους απαγορεύονταν.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες απαγορεύτηκαν, το θέατρο, αθλητικά, χορός και τραγούδι επίσης απαγορεύτηκαν. Οι χριστιανοί έκαναν ότι μπορούσαν να εξοντώσουν τον Ελληνισμό, τον Ελληνικό πολιτισμό και το Ελληνικό πνεύμα. Ο σταυρός είναι το σύμβολο που μας υπενθυμίζει αυτήν την απόπειρα εξαφάνισης του Ελληνικού λαού.
Ο σταυρός επίσης μας υπενθυμίζει και τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, κάτω από την βάρβαρη Οθωμανική (Τουρκική) αυτοκρατορία και την γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους στην Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου και την Μικρά Ασία έως το έτος 1922 μ.χ.
Τα πιο πολλά από αυτά τα φρικτά εγκλήματα εκτελέστηκαν από ανθρώπους που μοιάζουν με ορισμένες ομάδες της Αφρικής, που πίστευαν ότι θα πρέπει να κάνουν ανθρώπινες θυσίες στο θεό τους. Σε αυτήν την περίπτωση η ανθρώπινη θυσία ενός ανδρός με το όνομα Χριστός, που ήταν ένας πιστός και αφοσιωμένος, που το μοναδικό του έγκλημα ήταν να μιλήσει δημόσια εναντίον του κατεστημένου –προδότες, της πατρίδας του, το Ισραήλ και ο οποίος ήθελε να απαλλάξει τον λαό,και τη χώρα του - σίγουρα δεν ήταν Θεός.
Ο Χριστός ήταν ένας πολιτικός - θρησκευτικός - αγωνιστής/επαναστάτης της εποχής του.
 Οι ''οπαδοί'' του (και ιδιαίτερα αυτοί που σύνταξαν [έγραψαν] τα διάφορα ευαγγέλια) κατάκλεψαν πάρα πολλά από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία - θρησκεία - και πολιτισμό και οι πατέρες της εκκλησίας των διαφόρων θρησκευτικών συμβουλίων (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΈΣ ΣΎΝΟΔΟΙ) έκαναν το ίδιο. Πρόσθεσαν, αφαίρεσαν και μορφοποίησαν την χριστιανική φιλοσοφία,προκειμένου να δημιουργήσουν το χριστιανισμό που η εκκλησία διδάσκει σήμερα.
Η Ελληνική σημαία
Τιμημένη...... αγαπημένη......ματωμένη
Τα χρώματα της σημαίας, γαλάζιο και λευκό, συμβολίζουν το γαλάζιο
της Ελληνικής θάλασσας και το λευκό των αφρισμένων κυμάτων.
Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές (η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) του συνθήματος της
Ελληνικής Επανάστασης, ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.

Maria Diakomatou