Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Να μη νικηθούμε πάλι! - Της Ντορέτας Πέππα

all seeing eys axe


Μετά λύπης μου βλέπω ότι πολλοί καταφέρονται κατά εκείνων που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους, δηλαδή την επιβίωση της πατρίδας, αφού αυτή είναι η ζώσα πατρίδα, οι άνθρωποί της. Δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα της προσωπικής πικρίας και να λέμε: "Α! Οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις", "Α, οι δικηγόροι κονομάνε", "Α, οι γιατροί τα παίρνουν" και όλα όσα το σύστημα του "Διαίρει και βασίλευε" εμφυτεύει στη σκέψη και στην πονεμένη καρδιά μας.
 Δεν πρέπει να νιώθουμε κακία που κάποιοι έχουν ωφεληθεί, αλλά που, όμως, αποδεδειγμένα δεν ανήκουν στην αισχροκερδή σφαίρα της εξουσίας, δεν πρέπει να μας δυσαρεστεί που κλείνουν οι δρόμοι, γιατί ο δρόμος ολονών μας είναι ούτως ή άλλως κλειστός και αδιέξοδος, αν οδηγηθούμε προς τα κει που τον πάνε οι κρατούντες. 
Αντιθέτως, πρέπει όλοι να ευχηθούμε να πετύχουν αυτή τη φορά οι κινητοποιήσεις και να σταματήσει το όνειδος της ξένης και εγχώριας πλεονεξίας, να σταματήσει εδώ! 
Πριν πέσουμε οριστικά στον γκρεμό. 
Δε μας φταίει ο κάθε συμπολίτης επειδή έχει σταθεί πιο τυχερός στη ζωή και έχει καταφέρει να βγάλει περισσότερα χρήματα. 
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να του τα πάρουν οι λύκοι άρπαγες, που έχουν πέσει ως μάστιγα πάνω στην Ελλάδα μας και που έχουν τώρα κουβαλήσει και το βάρβαρο εξ Ανατολών στρατό τους, έτοιμο για πόλεμο εναντίον μας. Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουμε: ότι μόνο η συμμαχία όλων μας είναι και η σωτηρία όλων μας. Σας το λέω εγώ, που είμαι συγγραφέας. 
Και συγγραφέας μη συστημικός σήμερα στην Ελλάδα σημαίνει η πιο μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, αφού όλοι το ξέρετε ότι ελάχιστοι παίρνουν βιβλία μέσα σε μια τέτοια κρίση. Όμως, εγώ χαίρομαι να ξέρω πως υπάρχουν άλλοι πιο τυχεροί στο οικονομικό πεδίο και είμαι μαζί με όλους όσους αγωνίζονται αυτή τη στιγμή, με μια και μόνη ευχή: να μην τα παρατήσουν. 
Να μη νικηθούμε πάλι! Ναι, αδέλφια μου, έτσι πρέπει να αρχίσουμε όλοι να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε. Μόνο τότε θα αποκαθαρθούμε από το κακό του φθόνου που οι δυνάστες επίτηδες έχουν εμφυσήσει στις ψυχές μας. Διαφορετικά, θα σώζονται πάντα μόνο οι καθ' όλα φαύλοι και το ύστατο σχετικά ακόμα υγιές κομμάτι της κοινωνίας θα χαθεί από την πραγματικότητά μας ακόμη και ως ανάμνηση...   

Ντορέτα Πέππα