Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.... - Της Natasa Arch VamvakaΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, Η ΓΑΙΑ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΕΥΡΥΜΕΔΟΝΤΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ...
ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ 24 ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, " ΠΕΡΙ ΘΕΩΝ " . ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΑΔΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΩΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 180 ΕΩΣ ΤΟ 110. ΥΠΗΡΞΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ. ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΛΚΥΟΝΕΑ. ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΑΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ.
ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΑΜΟ. Η ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΜΕΝΗ Β', ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟ Α' ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΤΩΝ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 150 Π.Χ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ.. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ... Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ... ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.....

Natasa Arch Vamvaka