Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Ποτάμι έτρεχε το ιωνικό αίμα το 1922 στην μικρασιατική καταστροφή όπως και το 1946, στην κατάρα του εμφυλίου.... - H ψυχή εάλω ....! - Τού Πάνου Γιαννακουλόπουλου - Νέα Φιλική Εταιρεία


 

H ψυχή εάλω ....!

Ποτάμι έτρεχε το ιωνικό αίμα το 1922 στην μικρασιατική καταστροφή όπως και το 1946, στην κατάρα του εμφυλίου, το αδελφικό αίμα αλλά, όπως φαίνεται, όχι αρκετό ώστε το 1974 να έχουμε μάθει σαν λαός από τα λάθη μας και να κάνουμε σωστές επιλογές.

Από την εποχή του τραγικού βασιλιά Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πρώτα υποτάξαμε την εθνική μας ψυχή στα εθνικά πάθη και μετά «αφήσαμε» τον Οθωμανό μακελλάρη να αλώσει την Πόλη. Μίζεροι και θλιβεροί ήμασταν πάντα όταν προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα της μοίρας και των αιώνιων καημών μας με μιξοκλάματα και παρηγοριές του τύπου «πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι». Σκλαβώσαμε τη ψυχής μας αναλώνοντάς την στις εντάσεις των εσωτερικών ερίδων, στις αδελφομαχίες και στο εθνικό μίσος και πρώτοι εμείς ήμασταν αυτοί που, μαζί με τον τάφο της πατρίδος, σκάψαμε τα δικά μας μνήματα. Έλληνες προύχοντες ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο κάθε βοήθεια για την οργάνωση ενός αξιόμαχου στρατεύματος, επειδή πίστευαν ότι η Ελληνική αυτοκρατορία θα σωθεί στο τζάμπα, από την παπική Δύση. Ο Έλληνας συμβιβαζόταν πάντα με την ιδέα των «τζάμπα» λύσεων,  «μέχρι να περάσει η μπόρα» μ’ αποτέλεσμα, να θρηνεί στο τέλος χαμένες πατρίδες και εθνικές καταστροφές.

Στα πέτρινα χρόνια που ζούμε τώρα στον τόπο μας, η ιστορία της «Πόλης» και του «μαρμαρωμένου βασιλιά»  επαναλαμβάνεται. Η χώρα είναι χρεωκοπημένη και έρμαιο των ορέξεων των δανειστών της. Πειθήνια πιόνια των δυνάμεων κατοχής συγκροτούν την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας πάντα βέβαια σύμφωνα με τα αποτελέσματα «στημένων» εκλογών. Δεν υπάρχει πια εθνική κυριαρχία, δημοκρατία, δημόσια διοίκηση, θεσμοί, εθνικό δίκαιο, γραμμή παραγωγής και αγορά στο, σημερινά, διαλυμένο Ελληνικό κράτος. Οι Γερμανοί, αφού μας φόρτωσαν μ’ ένα αέναο, απάνθρωπο και παράνομο χρέος, μας υποχρέωσαν δια της βίας να ζούμε ως είλωτες τους στους προθαλάμους της ευθανασίας. Ο Γερμανός μακελλάρης είναι τώρα αυτός που πνίγει τον λαό, όπως άλλοτε ο Οθωμανός πορθητής, στην φτώχεια, στην ανεργία και στο αίμα. Μετράμε ήδη δεκάδες χιλιάδες αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, σύντομα δε και πολλές νέες χαμένες πατρίδες.

 Έλληνες προύχοντες είναι πάλι, στο πλευρό τώρα της προτεσταντικής Δύσης, που οδηγούν την πατρίδα στην «τζάμπα» λύση, της άλωσής της. Αποσιωπούν και αποκρύπτουν εντέχνως από τον λαό την ύπαρξη ενός «Τρίτου δρόμου» που οδηγεί σε διέξοδο. Είναι η λύση που θεμελιώνεται πάνω στην πιστή εφαρμογή του διεθνούς και του εθνικού δικαίου, στις νέες συμμαχίες, στην τιμωρία των ενόχων, στην επιστροφή των κλεμμένων και στην «αποπληρωμή» όλων των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι Ούννοι. Είναι ο δρόμος που οδηγεί μέσω της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της παιδείας και της εργασίας στην κοινωνική ευημερία και σ’ ένα προηγμένο επίπεδο ζωής. Υπάρχει διέξοδος από την κρίση αλλά αυτό θα συμβεί μόνο όταν η χώρα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία της, πράγμα που αποδεικνύεται έμπρακτα μόλις οι Γερμανοί Γενοκτόνοι και οι συνεργοί τους κάτσουν στο σκαμνί και λογοδοτήσουν στην Ελλάδα για τα εγκλήματά τους.

562 χρόνια μετά την άλωση της Πόλης, καλείται πάλι ο Έλληνας να πολεμήσει και να βάλει τέλος στην «σφαγή». Είναι το στοίχημα της σύγχρονης ιστορίας μας που κερδίζεται μόνο αν η ψυχή λευτερωθεί από τις έριδες και τα πάθη του παρελθόντος και λυτρωθεί επιτέλους από την κατάρα της εθνικής αυτοκαταστροφής.

Panos Giannakoulopoulos


 Νέα Φιλική Εταιρεία


ΥΓ.: ... όποιος το κατάλαβε, ξέρει πλέον γιατί οφείλει τώρα να αγωνιστεί. Στην "πρώτη γραμμή", υπάρχουν πάντα θέσεις για τους αγνούς, τολμηρούς και τους ενάρετους ....!