Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΈΚΡΥΨΑΝ;; - Τό πραγματικό ταξίδι του Οσυσσέα !Η πραγματική περιπλάνηση του Οδυσσέα: Ο Όμηρος ομιλεί περί "Ωκεανού" και όχι "Πόντου". Η ιστορία μας έχει πολλές χιλιετίες ζωής και μάλιστα σε όλες τις πτυχές της.(πολιτισμός,τεχνολογία,γλώσσα).Ο Ελληνισμός ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο από τα πανάρχαια κιόλας χρόνια… Κάποιους δεν τους συμφέρει αυτή η αλήθεια και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να την αποκρύψουν ή να την διαστρεβλώσουν. Θέλουν να μας πείσουν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ότι η ιστορία μας δεν ξεπερνά το 1.200 π.ε.,ότι οι Έλληνες δεν διέθεταν ποτέ υψηλή τεχνολογία, ότι την γλώσσα τους την πήραν από τους Φοίνικες και άλλα πολλά,.… Έτσι «δομούν» ολόκληρο το σύστημα της ελληνικής παιδείας πάνω σε αυτήν την βάση.
Δυστυχώς όμως για αυτούς υπάρχουν πολλοί ξένοι επιστήμονες που, έχοντας αφιερώσει όλη τους την επιστημονική πορεία στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, φέρνουν την αλήθεια στο φως…
Μία από αυτούς είναι και η Henriette Mertz (1898-1985), Αμερικανίδα νομικός και ιστορικός ερευνητής.
Η Henriette ανέτρεψε με την έρευνά της την κρατούσα και παγιωμένη αντίληψη σε σχέση με το ταξίδι του Οδυσσέα, που το περιόριζε μόνο στην περιοχή της Μεσογείου, η οποία «χρωματίζεται» έντονα από την ελληνική παρουσία, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη μελέτη μας.
Το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο το βιβλίο «The Wine Dark Sea» (Η ελληνική μετάφραση κυκλοφορεί με τον τίτλο «Οίνωψ Πόντος» εκδ. Νέα Θέσις), στο οποίο απέδειξε όχι μόνον ότι ο Οδυσσέας
xartis Odyssea
έπλευσε εκτός Μεσογείου, αλλά ότι μάλιστα έφτασε ως την Αμερική.
Εντόπισε ακόμη τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας, βάσει της ταχύτητας με την οποία κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό και σύμφωνα πάντα με τις ακριβείς αναφορές του Ομήρου.
Σχεδίασε επιπλέον έναν χάρτη, όπου σημειώνει τα σημεία από τα οποία πέρασε ο Οδυσσέας, έχοντας προηγουμένως μελετήσει τις σχετικές αναφορές της επικής και κλασσικής γραμματείας.
Έτσι έχει επισημάνει την περιοχή των Σειρήνων, της Σκύλλας και της Χάρυβδις στον κόλπο του Fundy, που βρίσκεται στην ατλαντική ακτή της Βόρειας Αμερικής μεταξύ των καναδικών επαρχιών του NewBrunswick και της NovaScotia. Είναι γνωστός μάλιστα ως η ζώνη με τις μεγαλύτερες κάθετες παλίρροιες παγκοσμίως («χάρυβδη»).
Ακόμη και τον δρόμο που ακολούθησε ο Οδυσσέας για να επιστρέψει στην Ιθάκη.
Υπογράμμισε ακόμη την πλεύση του Οδυσσέα μέσα από τα Στενά του Γιβραλτάρ (Ηράκλειες Στήλες) και τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Μάια Τσεπουλίδου
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Σχόλια:
 Μάια Τσεπουλίδου Ωστόσο η εν λόγω ερευνήτρια δεν μίλησε μόνο για την περιπλάνηση του Οδυσσέα αλλά και των Αργοναυτών, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε, ταξίδεψαν σε όλον τον Ατλαντικό Ωκεανό και έφτασαν ως την Ανατολική ακτή της Νοτίου Αμερικής, πέρα από το στόμιο του Αμαζόνιου και το Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία. Από την Αργεντινή ο Ιάσων επισκέφθηκε την ανατολική Βολιβία και συγκεκριμένα την (αρχαιολογική σήμερα) περιοχή Tiwanaku < Τia + Wanak < Θεία (συνήθης μετατροπή του θ σε τ) + (F)ἂναξ = Θεία Βασίλισσα Στην Βολιβία υπήρχε φυλή με την ονομασία Αϋμαρά, η οποία μόλις κατακτήθηκε από τους Ίνκας μετονομάστηκε σε Colla (Κόλ-χ-οι) και ο τόπος τους πήρε από αυτούς το όνομα Qollasuyo (<Κολχίδα). Στην Κολχίδα αναφέρει ο Απολλώνιος ο Ρόδιος, στα «Αργοναυτικά» του, ότι βρισκόταν το χρυσόμαλλο δέρας. Έτσι η Ενριέτα Μέρτζ με οδηγό τους αστερισμούς και κυρίως αυτόν της Μεγάλης Άρκτου καταλήγει στην άποψη ότι οι Αργοναύτες έφτασαν ως την Αμερική! Την άποψή της αυτή βέβαια ενισχύουν και άλλοι σπουδαίοι ξένοι ερευνητές, για τους οποίους θα μιλήσουμε σε επόμενα άρθρα μας (Ενρίκο Ματίεβιτς, Νορς Ζίγκουρτ Γιόζεφσον, κ.α.), καθώς και πλειάδα αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά και γλωσσολογικών, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Οι πέτρες «φωνάζουν» την αλήθεια αλλά δυστυχώς ελάχιστοι Έλληνες τις ακούν, εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου που γίνεται εδώ και χρόνια, προκειμένου να αποδεχθούμε την συμβατική και μικρή ιστορία που θέλουν για εμάς.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!
Φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο στο χριστιανοταλιμπανεζικο κρατίδιο του αγΕλλαδισταν.
Το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, που βλέπετε στην φωτογραφία δεν βρίσκεται στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη ελληνική πόλη, αλλά στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού! !!
Το άγαλμα έχει τοποθετηθεί σε κεντρικότατο σημείο, στην διασταύρωση των οδών López Mateos, Vallarta, López Cotilla, Agustín Yáñez & Golfo de Cortez, επάνω σε ένα βάθρο το οποίο περιβάλλεται από συντριβάνι με επιγραφή που λέει:
«Η Δικαιοσύνη, η Σοφία και η Δύναμη να προστατεύουν αυτήν την πιστή πόλη» (Justice, wisdom and strength guard this loyal city…»)

Οι Μεξικάνοι θέλουν να τους προστατεύει η Δικαιοσύνη, η Σοφία και η Δύναμη αλλά εμείς προτιμούμε να “κοσμούν” τις πόλεις μας τα έργα μοντέρνας "τέχνης," όπως πεταμένα σιδερικά ομπρέλες, ρουλεμάν αγάλματα χωρίς κεφάλια, με τρία τέσσερα ή δώδεκα μάτια....Πηγη: Ιερά Ελλας.
κωνσταντίνος Κέων Δούνης