Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. - Τού Θεόδωρου Σωτηρόπουλου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Το έθνος των Ελλήνων είναι γέννημα θρέμμα των Θεών, είναι αίμα από το αίμα τους και σάρκα από την σάρκα τους, είναι φως, είναι σκέψη, είναι φιλοσοφία, το γένος των Ελλήνων δεν είναι τέλειο, έχει και αυτό τα άσχημα χαρακτηριστικά του, όμως, το γένος αυτό, έκανε τα πάντα για να μεταμορφώσει τα άγρια θηρία που ζούσαν επάνω στα δένδρα και μέσα στις σπηλιές σε ανθρώπους και από ότι φαίνεται μέχρι τώρα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα κατάφερε.
Το έθνος των Ελλήνων δεν είναι αυτό που εμφανίζεται σήμερα, δεν είναι το ανόητο συνονθύλευμα που συνωστίζεται στις ουρές περιμένοντας να πάρει ότι από καιρό του έχουν στερήσει, το γένος των Ελλήνων, δεν είναι μια μάζα άσοφων ανθρώπων που μισούν όσο τίποτε άλλο την σκέψη, το γένος των Ελλήνων, δεν θα ανεχόταν την ηλιθιότητα ως σημαία.
Το έθνος των Ελλήνων δημιουργήθηκε για να έχουν οι Θεοί υπόσταση, για να έχουν συνέχεια, για να έχουν κάποιους να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση και την επιστήμη τους στα πέρατα της γης και του σύμπαντος.
Το έθνος των Ελλήνων, δεν έχει ανάγκη από ξένους Θεούς, το έθνος των Ελλήνων έχει τους δικούς του Θεούς, τους δικούς του προγόνους, τους δικούς του προπάτορες, το έθνος των Ελλήνων δεν έχει ανάγκη να κλέβει ταυτότητες και ιστορίες έτσι ώστε να παρασιτεί ανάμεσα στο ανθρώπινο είδος ως κάτι το διαφορετικό, το έθνος των Ελλήνων είναι κάτι το διαφορετικό, είναι κάτι το μοναδικό, είναι κάτι το άπιαστο.
Το έθνος των Ελλήνων δεν είναι το μάτσο των ανθελλήνων που κυκλοφορεί σαν αγέλη σκορπίζοντας τριγύρω της το χάος της προδοσίας, το έθνος των Ελλήνων, πολέμησε την προδοσία στις Θερμοπύλες, δίνοντας την ζωή του προκειμένου η ιστορία να έχει κύρος, να έχει δόξα.
Το έθνος των Ελλήνων έδωσε νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη, έδωσε νόημα στην ανδρεία, έδωσε νόημα στην τιμή, έδωσε νόημα στην αθανασία και τέλος, έδωσε νόημα στον θάνατο, κάνοντας τον από αφέντη, δούλο.
Το έθνος των Ελλήνων έδωσε όνομα και ιδιότητα στους ωκεανούς, στα δάση, στην σπορά, στην σοδειά, στον πόλεμο, στην ομορφιά, στην σοφία, στην αρετή, στην τέχνη του να είσαι μοναδικός, να είσαι φωτεινός, να είσαι ένα με την φύση, ένα με τον Δημιουργό σου, ένα δημιούργημα ανάμεσα στα άλλα δημιουργήματα του.
Το έθνος των Ελλήνων δεν είναι η μάζα που μπροστά στην εξουσία και στο χρήμα ξεπουλάει και προσφέρει γη και ύδωρ, το έθνος των Ελλήνων, δίνει την ζωή του για την γη και το ύδωρ, προστατεύοντας τα έως ο έτερος προσπέσει, ακούγοντας συνάμα, τα λόγια της μητέρας, Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.
Το γένος των Ελλήνων, όταν θα έρθει και πάλι η ώρα, θα ανασύρει τους Θεούς, τους δασκάλους, τους φιλόσοφους και τους ήρωες του μέσα από τα χαλάσματα και θα τους ξανά στήσει και πάλι εκεί που πρέπει και εκεί που ανήκουν, μέσα στην καρδιά και την ψυχή τους, για να γίνει και πάλι αυτό το έθνος και αυτό το γένος, η δάδα με την οποία θα τερματιστεί το βαρβαρικό και θρησκευτικό σκοτάδι που ταλανίζει εδώ και αιώνες την ανθρωπότητα.

Θεόδωρος Σωτηρόπουλος 
ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ