Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Η Υπατία μετονομάστηκε Αγία Αικατερίνη (πλαστογράφηση για να το πούμε απλά). - Της Ελλάνθεια Εφη Παππά


Αποτέλεσμα εικόνας για Η Υπατία μετονομάστηκε Αγία Αικατερίνη
 Φωτό : https://arxaiaellinika.wordpress.com/2013/03/page/4/

Της Αγίας Αικατερίνης σήμερα και εορτάζουν οι γυναίκες που φέρουν το όνομα της, καλά ως εδώ ....και χρόνια τους πολλά. Αυτές που φέρουν το όνομα Υπατία πότε θα γιορτάσουν ; χαχαχα.... Ευτυχώς που οι πρόγονοι προνόησαν και γι' αυτό και τιμούσαν τα γενέθλιά τους, την ΖΩΗ, και τους Άθλους... ( όχι τους άθλιους). Λυπάμαι που δεν μπορώ να πιστέψω ότι η 18άχρονη πρώην Πανδώρα-Κατερίνα ήταν και πάνσοφη και αγία μεγάλη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι κάποιες "μικροαλλοιώσεις", καθώς η Υπατία μετονομάστηκε Αγία Αικατερίνη (πλαστογράφηση για να το πούμε απλά). Βέβαια έχουμε πολλές εκκλησίες με τον Άγιο Σωκράτη, τον Άγιο Αριστοτέλη, τον Άγιο Πλάτωνα, και τον Άγιο Κύνα....... Τι να πεις.... Εν πάσι περιπτώσει ... Σήμερα και κάθε μέρα προσπαθώ να τιμώ την Υπατία, την Φιλόσοφο, την Μαθηματικό, την Αστρονόμο......τον Πολιτισμό, και την Γνώση.....


 ΥΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ (355-415)
Ή ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Η Υπατία δολοφονήθηκε δυο φορές από τους χριστιανούς μια σωματικά και μια πνευματικά!!Στη θέση της Υπατίας οι χριστιανοί δημιούργησαν την "Αγία" Αικατερίνη που είναι ένα πρόσωπο φανταστικό ένα κατασκεύασμα το οποίο οι εγκληματίες χριστιανοί έβαλαν στη θέση της Ελληνίδας φιλοσόφου!!Όλες οι πληροφορίες για την Αικατερίνη βασίζονται σε χριστιανικές πηγές προϊόν άθλιας πλαστογράφησης τής Ελληνίδας Υπατίας!!
Μια προσωπικότητα ολοκληρωμένη, γεμάτη ηθικές αρετές θάρρους, δύναμης, δικαιοσύνης, ειλικρίνειας, σεβασμού και αφοσίωσης στα ιδανικά, τις αξίες και τα πιστεύω της. Από τις σπάνιες γυναικείες μορφές, που η ενασχόλησή της με τις κατ' εξοχήν για την εποχή, ανδρικές επιστήμες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πνευματική κληρονομιά της ύστερης αρχαιότητας... Αυτή η πρώτη Ελληνίδα που θέλησε ν' ακολουθήσει το δρόμο της ανεξαρτησίας ενάντια στις προκαταλήψεις, αρνούμενη υποταγή σε ένα ανδροκρατούμενο κατεστημένο και στο θρησκευτικό φανατισμό, δέχτηκε την ευτέλεια και το διωγμό. Μέσα στη θαρραλέα μοναξιά και με όπλο τις γνώσεις της, αντιστάθηκε επιβάλλοντας τη γυναικεία φωνή ακόμη και μετά τη δολοφονία της. Ως την τελευταία ημέρα, ως την τελευταία ανάσα της, αντιμετώπισε με θάρρος κι επίγνωση ακόμη και τον ίδιο το θάνατό της.
Δημήτρη Βαρβαρήγου: «Υπατία» (ιστορικό μυθιστόρημα)
Η Υπατία η Αλεξανδρινή, κόρη του φιλοσόφου Θέωνος, σπουδαία μαθηματικός και νεοπλατωνίστρια φιλόσοφος, φημισμένη για τη μόρφωση και την ωραιότητα της ψυχής της, δολοφονήθηκε άγρια από έναν φανατισμένο όχλο χριστιανών (παραβολάνων) στην Αλεξάνδρεια, το έτος +415.
Από τότε έγινε θρύλος και πέρασε στην ιστορία. Ποιητές, ιστορικοί, μυθιστοριογράφοι, είδαν την Υπατία σαν το σύμβολο της κλασικής παιδείας και της ελευθερίας της σκέψης. Την είδαν σαν τον αντίποδα του θρησκευτικού φανατισμού και την ταύτισαν με την πνευματική ανύψωση.
Μαρίας Τζίλσκα, «Υπατία η Αλεξανδρινή»
Ο «πατριάρχης» της Αλεξάνδρειας Κύριλλος, που με τις ορδές των φανατικών μοναχών κατατρομοκρατούσε την πόλη, παρακίνησε και αποδέχτηκε τη δολοφονία της Υπατίας, από ζηλοφθονία, καθώς παρατηρούσε τις ατέλειωτες ουρές των μαθητών, που συνωστίζονταν στην είσοδο της ακαδημίας της.
Μια μοιραία ημέρα, στη διάρκεια της σαρακοστής Exclamation mark, η Υπατία σύρθηκε βίαια έξω από την άμαξά της, γυμνώθηκε, μεταφέρθηκε σε παρακείμενη χριστιανική εκκλησία Exclamation mark και κατακρεουργήθηκε απάνθρωπα από ομάδα άγριων και ανάλγητων φανατικών χριστιανών, οπαδών του Κυρίλλου, με επικεφαλής τον Πέτρο τον αναγνώστη. Οι σάρκες της αποκολλήθηκαν από τα κόκαλα με κοφτερά όστρακα (οστράκοις ανείλον) και τα ασπαίροντα μέλη της παραδόθηκαν στη φωτιά και τα σκυλιά!
Η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε για την τιμωρία των ενόχων του αποτρόπαιου εγκλήματος σταμάτησε μετά από όργιο δωροδοκιών. Ο θάνατος όμως της Υπατίας άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο χαρακτήρα και στη θρησκεία του Κυρίλλου από την Αλεξάνδρεια ...;
Έντ. Γκίμπον, «Παρακμή και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας»
Και ολίγα για το ποιόν του Κυρίλλου, που ανενδοίαστα η «χριστιανική εκκλησία» έχει ανακηρύξει σε «άγιο»:
...;Ήταν εξέχων θεολόγος! Πέραν αυτού όμως, ήταν αυταρχικός και αδίστακτος, βίαιος και άπληστος για δύναμη, έτοιμος να χρησιμοποιήσει το πλήθος και τους φανατικούς μοναχούς, για να εκτελέσουν τις εντολές του, απέναντι στους αντιπάλους του, τους αλεξανδρινούς ειδωλολάτρες, Εβραίους και μονοφυσίτες (χριστιανούς)!
W.H.C. Frend, «The rise of monophysite»


ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΓΑ ΙΟΥΛΙΑΝΟ...

"Ο συγγραφέας Β. Μυρσιλίδης αναφέρει στο σύγγραμμά του Βιογραφία της φιλοσόφου Ελληνίδος Υπατίας, Αθήναι 1926, ότι στο χωριό Δενισλί, στο οποίο ο ίδιος υπηρέτησε ως διευθυντής της Σχολής της Ελληνικής Κοινότητας το 1897, στις 25 Νοεμβρίου υπήρχε εορταστική πανήγυρις στην οποία είχε λάβει μέρος και ο ίδιος «εις τιμήν και μνήμην Υπατίας φιλοσόφου και μάρτυρος».

Ακόμη στη βιογραφία του, ο ίδιος αναφέρει ότι στο Δενισλί της Λαοδικείας υπήρχε και ναός «εκ βάθρων εις τιμήν και μνήμην της Υπατίας, της φιλοσόφου και μάρτυρος» και ότι ο Ναός αυτός πανηγύριζε στις 25 Νοεμβρίου «της παρθενομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης υπό το όνομα της οποίας τα πλήθη των πέριξ οικούντων πιστών εορτάζουν την σοφήν ρήτορα κόρην Υπατίαν». (Β Μυρσλίδη, Βιογραφία και περιοδικό «Κιβωτός» Νοέμβριος και Δεκέμβριος 1953).".

 Το ξύπνημα των Ελλήνων, θα έρθει με την γνώση, και μόνο με την προσπάθεια για αρετή...

  Ελλάνθεια Εφη Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου