Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

H Λεπέν δικάζεται για ρατσισμό

lepen

Για υποκίνηση σε ρατσιστικό μίσος κατηγορείται η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Η Λεπέν δικάζεται στη Λυών και υπάρχει η πθανότητα να φυλακιστεί για ενα χρόνο και να υποβάλει πρόστιμο 45.000 ευρώ.
Αφορμή για τη δίωξη της Μαρίν Λεπέν υπήρξε η ακραία ρητορική της κατά την προεκλογική της εκστρατεία το 2010. Η εικόνα που ενοχλούσε την Λεπέν περισσότερο ήταν οι γονυπετείς μουσουλμάνοι που κάθε Παρασκευή, επειδή δεν υπήρχε τζαμί στη γειτονιά τους, άπλωναν τα χαλάκια τους μέχρι και τους δρόμους για να προσευχηθούν, πράγμα άλλωστε που συμβαίνει ακόμα και σήμερα. «Για όσους αρέσκονται να μιλούν για τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, σίγουρα δεν έχουμε στρατιώτες και τεθωρακισμένα, πρόκειται όμως σαφώς, για μια κατάληψη εδάφους» έλεγε συχνά τότε η Μαρίν Λεπέν.
Τέσσερις αντιρατσιστικές οργανώσεις υπέβαλαν τη μήνυση και σήμερα είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν λογοδοτεί ενώπιον του δικαστηρίου για τα όσα έλεγε πέντε χρόνια πριν.
 
http://www.voicenews.gr/index.php/diethni/44222-h-7.html


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Όταν φτάνεις σε σημείο να δικάζεσαι για απόψεις που δεν είναι αρεστές σε κάποιους άλλους, τότε τίθεται θέμα έλλειψης δημοκρατίας. Μιλᾶμε για την πραγματική δημοκρατία, στην οποία δικαίωμα λόγου έχει ο οποιοσδήποτε και η οποιαδήποτε, άσχετα με το αν αυτός ο λόγος είναι - δεν είναι αρεστός στους άλλους και όχι για "δημοκρατία" προσαρμοσμένη - κομμένη και ραμμένη στα μέτρα Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων και Αριστερών. Η Γαλλία δεν είναι ιδιοκτησία των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και των Αριστερών. Και αν αυτοί κατηγορούν τη Λε Πεν για "ρατσισμό", τους επιστρέφουμε την κατηγορία και μποροῦμε να κατηγορήσουμε, εμείς, αυτούς, επίσης για ρατσισμό, καθῶς δικάζουν έναν άνθρωπο που έχει αντίθετες απόψεις από αυτούς. Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι ᾶλλο: Η Γαλλία θα είναι Μουσουλμανική ή αντι - Μουσουλμανική; Είτε η Λε Πεν κερδίσει, είτε χάσει τη δικαστική μάχη, η γενική μάχη, για τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους και τους Αριστερούς, έτσι κι αλλιῶς, είναι χαμένη. Κάτι σαν "ρουα - ματ". Με τη Λε Πεν στη φυλακή, αυτομάτως "ξεσπάει" ένα αντι - Ισλαμικό "ηφαίστειο", όχι απλά Γαλλικό, διότι οι πεισμωμένοι Γάλλοι εθνικιστές είναι αναμενόμενο το να αναζητήσουν ευρύτερες συμμαχίες, ακόμα και εκτός των συνόρων της Γαλλίας, αλλά Κέλτικο. Όταν αυτό το πείσμα ενωθεί με άλλα "πείσματα" (της Ελβετίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, του Βελγίου, του Λϊχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Ουαλίας, της Σκωτίας κ.α.) θα είναι ασταμάτητο και ο Ισλαμισμός θα "σβήσει" όχι απλά από τη Γαλλία, αλλά και από ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ευρώπη. Τῶρα δεν είναι ακόμα "ώριμα" τα πράγματα, αλλά όσο ο Ολλάντ του 12% δημοτικότητα θα νομίζει ότι θα κυβερνάει τη Γαλλία για πάντα, "τυφλωμένος" από τη "δίψα του" για εξουσία, τόσο πιο πολύ θα "ξετυλίγεται το νῆμα" και τα πράγματα θα οδηγοῦνται εκεί που θέλει να τα οδηγήσει η Ιστορία.
Εξωτερικές Υποθέσεις