Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΕΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΤΟΠΟΘΕΣΊΑ !
Ο ΝΕΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΤΟΠΟΘΕΣΊΑ !

Μετά από την νομική αναγνώριση της αναβίωσης του ήδη υφιστάμενου ιστορικού γεγονότος σχετικά με την αναγόρευση  του Αλεξάνδρου  σε θεό που έλαβε χώρα στο μεγάλο Μαντείο του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο   η ομάδα "Ε" με εισήγηση του τότε και νυν προέδρου Αριστοτέλη Κακογεωργίου  συνεδρίασε και αποφάσισε την οικοδομή του εν λόγω ναού ο οποίος  είναι αφιερωμένος στον  πριν από 2.351 χρόνια αναγορευμένο θεό Αλέξανδρο, στην μητέρα των πάνρων θεά Δήμητρα, στον Διόνυσο και  ευνόητο σε όλους τους θεούς και Έλληνες ήρωες.
Η αναβίωση της  Διονυσιακής και Αλεξανδρινής θρησκείας έγινε τον Δεκέμβριο του 2013 από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όπου και είναι καταχωρημένη ως Ομάδα "Ε" της Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας ,με το διακριτικό "Έλληνες-Ολύμπιοι-Αλεξανδρινοί¨.
Το σημείο που επιλέξαμε για την  ανοικοδόμηση του ναού είναι αυτό που ο Ηρακλής  ενώ βρισκόταν καθ οδόν για την εκτέλεση του άθλου που αναφέρεται στη συνέχεια, όφειλε να μονομαχήσει όπως περιγράφω  ακολούθως σύμφωνα με τα γραπτά του Απολλοδώρου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΑΎΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΕΊΤΑΙ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΦΤΑΞΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΧΏΡΟΥ         Αφού λοιπόν ο Ηρακλής εκτέλεσε όλους τους άθλους σε οχτώ χρόνια και ένα μήνα, ο Ευρυσθέας που δεν παραδέχτηκε ούτε τον άθλο των στάβλων του Αυγεία, ούτε τον άθλο της Λερναίας Ύδρας του επέβαλε έναν ενδέκατο άθλο, να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων. Αυτά βρισκόταν επάνω στον Άτλαντα, στους Υπερβορείους. Ήταν δε δώρο της Γης προς τον Δία όταν παντρεύτηκε την Ήρα.
       Τα φύλαγε ένας αθάνατος δράκος με εκατό κεφάλια γιος του Τυφώνα και της Έχιδνας, κι έβγαζε όλων των λογιών τις φωνές. Μαζί με το δράκο φύλαγαν τα μήλα και οι Εσπερίδες, η Αίγλη, η Ερύθεια, η Εσπερία και η Αρέθουσα.
      Ταξιδεύοντας ο Ηρακλής, για τους Υπερβορείους έφτασε στον ποταμό Εχέδωρο, (σημερινό Γαλλικό εκεί που βρίσκεται σήμερα ο ναός μας μεταξύ Μεσαίου και Φιλαδέλφειας δίπλα στο ποταμό Εχέδωρο νυν Γαλλικός.) Ο Κύκνος, ο γιος του Άρη και της Πυρήνης, προκάλεσε τον Ηρακλή να μονομαχήσουν.
     Κι ενώ ο Άρης οργάνωνε τον αγώνα κι έπαιρνε το μέρος του Κύκνου, πέφτει ανάμεσα τους κεραυνός και διαλύει τη μάχη. Τότε ο Ηρακλής κατευθύνθηκε προς τον Ηριδανό ποταμό βαδίζοντας μέσω της Ιλλυρίας.   
     Καθοδόν ήρθε στις νύμφες, τις θυγατέρες του Διός και της Θέμιδας, οι οποίες του μίλησαν για το Νηρέα ( θεός της θάλασσας πριν από τον Ποσειδώνα και το πρώτο παιδί του Πόντου). Μετά από πίεση και απαίτηση του Ηρακλή, ο Νηρέας του είπε που βρίσκονται τα μήλα και οι Εσπερίδες.
      Αφού έμαθε ο Ηρακλής διέσχισε τη Λιβύη, βασιλιάς της οποίας ήταν ο γιος του Ποσειδώνα, ο Ανταιός, που αντλούσε τη δύναμη του από το έδαφος.

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΕΊΤΑΙ ΜΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΜΕ ΠΟΛΎ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΆ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΉΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''Ε''
        Θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ιστορική πληροφορία μια που το όλο θέμα σχετίζεται  ιστορικά με τον Αλέξανδρο αφού ο Ηρακλής  είναι ο πρόγονος των Μακεδόνων και όπως ξέρουμε ο Αλέξανδρος είναι υπερήφανος  για την καταγωγή του ως Ηρακλείδης μέσω του πατέρα του και ως Αιακίδης μέσω της μητέρας του. Ηρακλείδης επειδή ο Κάρανος, ο γιος του Τήμενου του βασιλιά της Ηλείας και απογόνου των Ηρακλειδών ίδρυσε την πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας τις Αιγές σύμφωνα με τον Χρησμό του Μαντείου των Δελφών. Αιακίδης δε επειδή η Ολυμπιάδα είναι κόρη του Νεοπτόλεμου, βασιλιά των Μολοσσών-Μυρμιδόνων οι οι οποίοι είναι απόγονοι του Αχιλλέα και ο Αχιλλέας απόγονος του Αιακού, βασιλιά της Αίγινας ο οποίος είναι γενάρχης των Μυρμιδόνων. 

 Αριστοτέλης Κακογεωργίου
 Ομάδα "Ε" Έψιλον

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από την ιστορική αναπαράσταση της εποχής του Μ. Αλεξάνδρου όπου, όταν έφτασε στην Κόρινθο, ο Άρχων της Πόλης παρέδωσε στον Μ. Αλέξανδρο το σπαθί του εις ένδειξη υποταγής... Στην φώτο ο ιστορικός παραδίδει τον πάπυρο, που έγραψε όλα τα γεγονότα, στον Φύλακα της Βιβλιοθήκης προς αρχειοθέτηση. Η Αναπαράσταση έγινε στον Ναό της Διονυσιακής και Αλεξανδρινής Θρησκείας στο Μεσαίο του Δήμου Ωραιοκάστρου 23/4/2017 Φώτο: Socrates Sidiropoulos
Δείτε το διαφημιστικό της ταινίας :  http://oraiokastromekatiallo.blogspot.gr/2017/05/official-trailer-1-1900-art-10-16-76.html


=========================================================================


ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΝΘΟΥ ΜΠΕΣΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ( 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015) ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΥΑΛΟ ( ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ )
Δειτε τα δύο μικρα Βιντεο:
https://youtu.be/11BSZA7jSJw
https://youtu.be/ENXwdoECQq0

 aristofilos akritidis