Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ. - Του Θεόδωρου Σωτηρόπουλου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ.
Γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχώρισαν στους αιώνες και αποτέλεσαν την βάση για πολιτισμό και διαχωρισμό του ανθρώπου από όλα τα υπόλοιπα ζωντανά είδη του πλανήτη μας, για έναν και μόνο λόγο, διότι φιλοσοφούσαν συνέχεια, για οτιδήποτε έβλεπαν και οτιδήποτε δεν μπορούσαν να δουν.
Και τι σημαίνει φιλοσοφώ, σημαίνει απλά και λαϊκά σκέπτομαι.
Οι εκάστοτε φιλόσοφοι, που ασχολήθηκαν αφιερώνοντας όλο τον πολύτιμο χρόνο τους, ακόμα και την ίδια τους την ζωή, για να δημιουργήσουν και να δώσουν σε εμάς όλα αυτά τα πνευματικά στολίδια, που παρόλο τις προσπάθειες πολλών να τα κάψουν και να τα εξαφανίσουν από προσώπου γης, έχουν μείνει αιώνιοι αναμμένοι φάροι, αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, φώναξαν και συνεχίζουν να φωνάζουν, μακριά από το σκοτάδι, μακριά από οτιδήποτε ζωώδες και μόνο ένστικτο.
Η φιλοσοφία, δηλαδή η σκέψη για όλους και για όλα είναι η βάση για όλες τις τεχνικές, θετικές και θεωρητικές επιστήμες και όλοι οι σημερινοί και όχι μόνο επιστήμονες, δεν είναι τίποτε άλλο, από τους μαθητές των σύγχρονων φιλοσόφων και οι σύγχρονοι φιλόσοφοι, δεν είναι τίποτε άλλο, από τους μαθητές των Ελλήνων στοχαστών και δημιουργών της επιστήμης και της φιλοσοφίας.
Η δε λέξη φιλοσοφία, προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό φιλείν, που σημαίνει αγάπη και το δεύτερο συνθετικό τη λέξη σοφία, δηλαδή, αυτός που αγαπά και λατρεύει την γνώση.
Φιλοσοφία είναι να έχεις μπροστά σου το θάνατο και να μην τον φοβάσαι, να μάθεις να ζεις από αυτόν και με αυτόν, να διώχνεις όλους αυτούς που με την σημαία του θανάτου παζαρεύουν τον φόβο του ανθρώπου και τον κάνουν υποχείριο, τάζοντας του αιώνια ζωή και δύναμη, έτσι μόνο θα μπορείς να σκέπτεσαι και να εκφράζεσαι ελεύθερα και θα μπορείς να πεις αυτό που θες, χωρίς τύπους και θα μπορείς να σκεφτείς αυτό που θες χωρίς δόγματα, υποκρισία, ψευτιά και δουλοπρέπεια.
Γιατί όλοι οι μεγάλοι και τρανοί του κόσμου πολεμάνε με νύχια και με δόντια την κάθε μορφή φιλοσοφίας και κατά επέκταση την χώρα που την ίδρυσε, διότι επιθυμούν έναν κόσμο γεμάτο με σκιάχτρα και αχυράνθρωπους, για να επιβάλουν αυτό που θέλουν, την ώρα που το θέλουν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, τα σκιάχτρα και οι αχυράνθρωποι, δηλαδή τα δημιουργήματα τους, δεν μπορούν να τους πειράξουν και να τους σταματήσουν σε ότι και εάν κάνουν.
Ο άνθρωπος που φιλοσοφεί, συνειδητοποιεί ότι όσο προχωράει στην καλλιέργεια της ανεμπόδιστης σκέψης, τόσο πέφτουν από επάνω του τα βαρίδια που έχει και με αυτόν τον τρόπο, στην αρχή περπατάει, μετά τρέχει και στο τέλος απογειώνετε στα σύννεφα της καθάριας και γαλήνιας ατμόσφαιρας, μακριά από τους βασανιστές και τους χειραγωγούς του και βλέποντας τους από ψηλά, καταλαβαίνει αυτό που δεν μπορούσε να δει, ακόμα και εάν ήταν μπροστά του, ότι όλα και όλους αυτούς που φοβάται και τρέμει, δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.
Ο σκοπός όλων αυτών των ΤΙΠΟΤΑ είναι ένας και μοναδικός, να κτυπήσουν την φιλοσοφία, δηλαδή την σκέψη από προσώπου γης, δημιουργώντας άσχημα πρότυπα, κέρινα είδωλα, σκοτεινά δόγματα, απρόσωπες και ανύπαρκτες αξίες, πολέμους και σφαγές, φανατικά σαρκοβόρα και τέλος, να κάνουν το απόλυτο τίποτα να μοιάζει με κάτι και το κάτι, να φαίνεται ως απόλυτο τίποτα.
Μας μαθαίνουν από μικρή ηλικία ότι, δεν πρέπει να σκάβουμε βαθιά στην γη, διότι εκεί κατοικούν τέρατα και δράκοι, έτσι ώστε, να μπορούν ελεύθεροι αυτοί να σκάβουν για να παίρνουν το πόσιμο πνευματικό νερό.
Την ώρα που εμείς αγοράζουμε και καταναλώνουμε ολημερίς και ολονυκτίς βλακώσκονη και απομακρυνόμαστε από την γνώση, που πλουσιοπάροχα μας άφησαν οι πρόγονοι μας, οι εξουσιαστές του κόσμου, προχωράνε ανεμπόδιστοι στο επόμενο σχέδιο τους, δηλαδή, την καταστροφή του ανθρώπινου γένους.
Όσοι δεν φιλοσοφούν και δεν ανησυχούν, θα πεθάνουν χωρίς να καταλάβουν ότι πέθαναν, όπως θα ζήσουν, χωρίς να υπάρξουν.
 
Θεόδωρος Σωτηρόπουλος