Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΤΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΠΑΝΩΛΗ ΤΗΣ ΤΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
 
Ας αρχίσουμε με τον Φανατισμό, που ως όρος προέρχεται από την λατινική λέξη "fanum" (=ιερόν), σημαίνει την μετά εγωισμού και εμπάθειας προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις, είτε πολιτικές, είτε θρησκευτικές, ανεξάρτητα εάν αυτές οι αντιλήψεις έχουν ορθότητα η όχι.
Ο φανατικός άνθρωπος πιστεύει ακράδαντα ότι, οι δικές του απόψεις και ιδέες είναι τόσο τέλειες και σωστές, που κανένας δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει, έτσι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν δέχεται τις αντίθετες απόψεις, αλλά ούτε καν δέχεται και οποιοδήποτε θέμα συζήτησης επάνω σε αυτές, μετατρέποντας τον ίδιο του τον εαυτό σε φονικό όπλο κατά παντός αντιθέτου.
Όλες οι θρησκείες του κόσμου κάπως αλλιώς ξεκίνησαν και κάπως αλλιώς τερμάτισαν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των οπαδών τους, δηλαδή, με το πέρασμα των αιώνων, μεταλλάχτηκαν από αυτό που ήταν, σε αυτό που ήθελαν οι εκάστοτε διαχειριστές των θρησκειών, με μόνο σκοπό, να έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο όπλο, για να μπορούν να το στρέφουν εκεί που θέλουν, την ώρα που το θέλουν και το όνομα του όπλου, ΛΑΟΣ, τον οποίο λαό, κατά την μεγάλη του πλειοψηφία αγράμματο και απαίδευτο οδήγησαν εκατοντάδες φορές στο παρελθόν στο να δημιουργήσει φρικαλεότητες έναντι ανθρώπων που έφεραν σκέψη, πολιτισμό, γράμματα, φιλοσοφία και επιστήμες.
Ο φανατισμός λοιπόν που δημιούργησαν οι θρησκείες, είτε από μόνες τους, λόγω των κανόνων που έθεταν, είτε λόγω υπερεξουσίας των διαχειριστών τους, άλλες λίγο, άλλες πολύ και ανάλογα πάντα με την θέση τους μέσα στην παγκόσμια επικράτηση, είχε σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των πιστών τους να γίνουν υποχείρια τους, χωρίς βούληση και σκέψη, αποτελώντας για τους διαχειριστές των θρησκειών, τις ατομικές βόμβες, με τις οποίες, δεν δίστασαν να εξαφανίσουν μεγάλους έως τώρα πολιτισμούς.
Για παράδειγμα, ο ισλαμισμός, επιδιώκει την διάδοση της θρησκείας και την πλήρη αφοσίωση σε αυτήν με κάθε μέσο, όσο σκληρό και εάν είναι αυτό και γι αυτό τον λόγο, σας παρουσιάζω απόσπασμα από το κοράνι:
«Το ξίφος είναι το κλειδί για τον ουρανό και την κόλαση, μια σταγόνα αίμα που θα χυθεί για τον Αλλάχ μια νύχτα στο στρατό, είναι χρησιμότερο από δύο μήνες νηστείας και προσευχής, όποιος πέσει στην μάχη, οι αμαρτίες του παραγράφονται και κατά την ημέρα της κρίσεως, το σώμα του θα συμπληρωθεί με τα φτερά των αγγέλων και των χερουβίμ.»
Έτσι λοιπόν, όλες σχεδόν οι θρησκείες με το τάξιμο της αιώνιας ζωής, της αιώνιας οδύνης, της διαγραφής των όποιων κακουργημάτων, της επιφόρτισης αμαρτιών, της επιστροφής της ψυχής μετά θάνατον και την αποφυγή της κόλασης, η της αιώνιας παρουσίας σε αυτήν, συντηρούσαν και συντηρούν ανά τους αιώνες όλες τις στρατιές των φανατικών και μη οπαδών τους.
Ο θρησκευτικός φανατισμός:
ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ την καθαρή και ανεμπόδιστη πίστη και ρίχνει σκοτάδι στο μυαλό του ανθρώπου, με αποτέλεσμα, να βλέπει αυτά που θέλουν οι άλλοι και όχι αυτά που θέλει αυτός.
ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ως μίσος εναντίον των ετερόδοξων και αλλόθρησκων και οποιουδήποτε εκφράζετε αντίθετα από αυτόν, φτάνοντας τον σε σημείο, να στρέφει το όπλο του ακόμα και σε ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα.
ΓΕΜΙΖΕΙ με απερίγραπτο πόνο τους ανθρώπους, σπρώχνοντας τους σε αιματηρούς πολέμους και στην σύσταση τρομοκρατικών ομάδων και κοινωνιών.
ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με απερίγραπτη διαφθορά και με θρησκευτικές πράξεις συναλλαγής, μεταξύ ανθρώπων, που δεν έχουν σχέση με την πίστη, κάνοντας τον μαμωνά από εχθρό φίλο.
ΘΕΩΡΕΙ τον θρησκευτικό θάνατο ως δόξα και τους νεκρούς αυτού ως μάρτυρες, ενώ στην πραγματικότητα, ο μόνος θάνατος που είναι δοξαστικός, είναι μόνο αυτός για την πατρίδα.
ΑΠΑΙΤΕΙ συνεχώς αποδείξεις πίστεως, οι οποίες συνοδεύονται από δουλοπρέπεια και ραγιαδισμό, διότι, χωρίς αυτές, ακόμα και ο ποιό πιστός γίνεται εχθρός μισητός.
ΕΠΙΒΑΛΕΙ διάφορους τύπους απαγορεύσεων, με κύριο, την ελευθερία σκέψης και βούλησης, διότι, στην έδρα της σκέψης και της φιλοσοφίας, δεν χωρά η επιβολή του πνευματικού σκότους.
ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ τον επιστημονικό, ιατρικό, πνευματικό και όχι μόνο εκσυγχρονισμό, θέτοντας αυτά στην ουσία, στον κάδο της υποτιθέμενης κόλασης.
ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙ με νύχια και με δόντια την όποια δημοκρατία επί ανθρώπων και επί δικαιωμάτων αυτών, χωρίζοντας τις ανθρώπινες κοινωνίες, σε πιστούς και απίστους.
Και τέλος, υπονομεύει την ειρήνη και ενισχύει το χάος δια μέσω των κάθε λογής θρησκευτικών πολέμων και θρησκευτικών ταλιμπάν κάθε είδους και κάθε θρησκείας.
Η σύσταση της ιεράς εξέτασης, έγινε αποκλειστικά από φανατικά θρησκόληπτα και μνησίκακα άτομα, που το μόνο που ήθελαν, ήταν να εξαφανίσουν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν, με αποτέλεσμα, να γυρίσουν τον τότε πνευματικό κόσμο 1000 χρόνια πίσω.
Η διάλυση της μεγαλύτερης ανθρώπινης πνευματικής συλλογής και φιλοσοφίας, που στεγαζότανε στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, έγινε από τους τότε χριστιανούς ταλιμπάν, οι οποίοι, συνεχίζοντας τον εμετικό τους ζήλο, θανάτωσαν με φρικτό τρόπο και ένα από τα σύμβολα της ελεύθερης σκέψης, την φιλόσοφο Υπατία, το αποτέλεσμα όλων αυτών των φρικτών εγκλημάτων, ήταν να περιπέσει ολόκληρη η ανθρωπότητα σε ατελείωτες σκοτεινές ημέρες, οι οποίες, διαρκούν μέχρι και σήμερα.
Το κυριότερο όμως και το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξαν οι φανατικοί εβραίοι, ρωμαίοι και κυρίως άνθρωποι που είχαν τον τίτλο του χριστιανού, ήταν το να εξαφανίσουν τον μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο πολιτισμό επί γης, τον Ελληνικό και να κατασφάξουν το μεγαλύτερο κομμάτι του τότε πνευματικού ανθρώπινου δυναμικού του πλανήτη, επιστρέφοντας τον τότε κόσμο, χιλιάδες χρόνια πίσω και βάζοντας την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο, σε μακρόχρονες και ανεπανάληπτες περιπέτειες, τις οποίες πληρώνει έως τώρα.
Συνοψίζοντας θα πω ότι, ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, ο πολιτικός και ιδίως ο θρησκευτικός φανατισμός, δεν δημιούργησαν τον παραμικρό πολιτισμό, η κάποια άλλη μορφή ευημερίας, απεναντίας, οδήγησαν ο κάθε ένας με την σειρά του την ανθρωπότητα, χιλιάδες φορές σε φρικαλεότητες και μόνο.
Εάν ο κάθε ένας ξεχωριστά, σκύψει πάνω στα ιερά της πίστεως του, χωρίς φανατισμό και με απόλυτο σεβασμό στην φιλοσοφία της πίστης του άλλου, μελετώντας το τι ακριβώς είναι αυτό που πιστεύει, από πού προέρχεται, τι δόλο έχει και πόση αλήθεια κρύβει, τότε θα μπορέσει ο καθένας να φτάσει σε υψηλά επίπεδα πνευματικότητας, τα οποία, θα φέρουν ειρήνη και δημοκρατία μέσα στους λαούς.
Θέλω να πιστεύω ότι, όσες Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία και να προσπαθήσουν να σκοτώσουν, αυτά τα φανατικά ανθρωποειδή των διάφορων θρησκειών, δεν θα μπορέσουν στο τέλος να σταματήσουν τον άνθρωπο από την λαχτάρα του για καθαρή και ανεμπόδιστη σκέψη και ιδίως τους Έλληνες, από το να ξανά βρούνε τον δρόμο τον οποίο τους αξίζει, έτσι ώστε, να ξαναγίνει η ΕΛΛΑΣ, δάδα που θα μοιράσει και πάλι το φως της δημοκρατίας και της γνώσης στον κόσμο.

Θεόδωρος Σωτηρόπουλος