Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ - Τού Σ. Καραχότζα

Αποτέλεσμα εικόνας για η αποχη δεν ειναι λυση

Η αντίστροφη μέτρηση για το τρίτο άνοιγμα της κάλπης μέσα στο 2015 έχει ήδη αρχίσει και σε λίγες μέρες όλοι εμείς θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας.
Ωστόσο σε αντίθεση με άλλες εκλογικές μάχες, αυτή τη φορά το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται να το λαμβάνει για την ώρα η απογοήτευση των ψηφοφόρων οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πέρασαν μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία βλέποντας την κυβέρνηση που υποσχέθηκε να καταργήσει τις πολιτικές της λιτότητας να φέρνει το τρίτο και χειρότερο από τα δυο προηγούμενα μνημόνια.
Αυτό προς το παρόν έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι να έχουν αυξηθεί αλλά να είναι πολλοί κι εκείνοι που δηλώνουν πως θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία της 20ης Σεπτεμβρίου πιστεύοντας προφανώς πως ό,τι και να βγάλει η κάλπη, η πολιτική που εφαρμόζεται δεν πρόκειται να αλλάξει.
Πραγματικά στο θέμα αυτό δεν έχουν και άδικο αφού υπάρχει ψηφισμένο ένα τρίτο μνημόνιο
το οποίο και πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα από την επόμενη κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους μας να αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιας επαναδιαπραγμάτευσης.
Για τον λόγο αυτόν λοιπόν αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της αποχής από τις εκλογές αυτές αλλά θα μου επιτρέψουν να διαφωνήσω μαζί τους.
Απέχω από τις εκλογές σημαίνει πως αφήνω τους άλλους που θα πάνε να ψηφίσουν να αποφασίσουν για το δικό μου μέλλον.
Αυτή τη στιγμή η ψήφος είναι το μοναδικό ίσως όπλο που έχει στα χέρια
του ο κάθε Έλληνας πολίτης και έχει την υποχρέωση να το χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο.
Ναι πράγματι, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει η πολιτική στη χώρα μας και να ξεφύγουμε από το μνημόνιο.
Μπορούμε όμως με την ψήφο μας να επιλέξουμε εκείνους που θα το χειριστούν καλύτερα
ώστε να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτό το συντομότερο δυνατό.
Επίσης μπορούμε με την ψήφο μας να δώσουμε δύναμη σε παρατάξεις οι οποίες θα προσπαθήσουν
να αποτρέψουν την ψήφιση μέτρων που δεν περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο.
Με το να απέχουμε όμως θα είναι σαν να δίνουμε λευκή επιταγή στην επόμενη
κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει.
Εκείνο που έχει σημασία πιστεύω πως είναι προσερχόμενοι στην κάλπη να έχουμε στο μυαλό μας το μέλλον της πατρίδας μας, να δώσουμε δηλαδή την ψήφο μας εκεί που πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερα για την Ελλάδα και όχι εκεί που θεωρούμε πως θα μας βολέψουν σε μια καλή θέση.
Επίσης θεωρώ πως αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των δημοσκοπήσεων οι
οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν σκοπό όχι να αποτυπώνουν την κοινή γνώμη αλλά να την καθοδηγούν.
 Δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις καταφέρνουν να επηρεάζουν τους περισσότερους ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να ψηφίζουμε ό,τι μας δείχνουν εκείνες κι όχι αυτό που πραγματικά θέλουμε εμείς.
Τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας τις ξέρουμε, τις θέσεις των περισσότερων τις γνωρίζουμε και με βάση αυτές οφείλουμε να προσέρθουμε στις κάλπες.
Βέβαια οι συγκεκριμένες εκλογές δεν προσφέρονται και για πολλές επιλογές αφού δυστυχώς καλούμαστε να επιλέξουμε μόνο το κόμμα και όχι και τα πρόσωπα που θέλουμε να μας
εκπροσωπήσουν στη Βουλή.
Ακόμα κι έτσι όμως έχουμε την υποχρέωση να αποφασίσουμε εμείς με την ψήφο μας και όχι να αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.
 Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν λέμε: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σ. Καραχότζα

www.antifonitis.gr