Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

''ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' - ''ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑ''.


Δυο παρα πολυ ενδιαφεροντα θεματα θα ευρισκονται συντομα στο ''inbox'' της κομπιουτερ σας. Τα θεματα ειναι: ''ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' ως επισης: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΣΣΑ''.
Τα κειμενα αποτελουνται απο ρησσεις πενηντα εννεα σελιδων, διακκεκριμενων Ευρωπαιων Επιστημονων κυριως των δυο τελευταιων αιωνων οι οποιοι εκφραζονται με Θαυμασμο για τo καλλος του Αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου τους Ελληνες και την Γλωσσαν τους που εθεσαν τα θεμελια του Παγκοσμιου Πολιτισμου. Εκει μεσα στις σελιδες αυτες θα βρητε μερικους γιγαντες της σκεψης και των επιστημων να προσερχονται γονυκλινεις προσκυνηται προ του θαυματος που λεγεται ΕΛΛΑΣ. Εκει θα βρητε ονοματα ως τον -Ερνέστο Ρενάν (1865) ως και το εργον του: Προσευχή στην Ακρόπολη, τον Γερμανο  SCHILLER  να λεγει:.  ''Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;Γιατί δεν με αφήνετε στη δύστυχη ανεμελιά μου'';,  τον  ΦΡΕΙΔ. ΝΙΤΣΕ που εγραψε το εργον του:   “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872),  τον  ΓΚΑΙΤΕ  να ομολογει: «Ο,τι είναι ό  νούς καί ή  καρδιά  διά τόν άνθρωπο είναι διά   τήν ανθρωπότητα ή ‘Ελλάς.
 Ποιους να πρωτοθαυμασει κανεις,  τη στιγμη που ενας ολοκληρος στρατος παρελαυνει απο τις εν λογω σελιδες αυτες. τον RICHARD  LIVINGSTONE, τον ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ  ΣΑΤΩΜΠΡΙΑΝ, τον RENE  PUAUX, τον  Ρ.  ΜΠΛΟΥΜΦΙΕΛΝΤ, τον G. MURRAY, τον Ζαν Ρισπεν προς τιμην του οποιου κατωτερω σας φερω εδω  ολοκληρο το κειμενο που ειπε για την Ελλαδα.
Τα δυο ανωτερω εργα, η συλλογη ολων των ρησσεων τουτων απο ποκιλες και αμετρητες πηγες ειναι προσπαθεια υπερ των τριακοντα ετων χαρις στην γλυκιά μνήμη και κρυφεί αγάπη που νοιώθει καθε Ελληνας προς την πατριδα, ιδιαιτερως του Εξωτερικου για την Γαλανή πατρίδα που την άφισα κι’ έφυγα, και που ποτέ......δεν γύρισα, αλλά και ποτέ δεν την ξέχασα.
Σημερα δε, ανημπορος να προσφερω εστω να εκπληρωσω το ονειρο μου, την εκτυπωσην των  σε βιβλιο, αποφασησα να το στειλω σε ολους εσας να μην χαθει τετοιο εργο μαζυ με την υπαρξην μου. Σεβαστειτε το και διαδωστε το παντου, εκδωστε το σε βιβλιο, η' οτι αλλο νομιζετε να μην χαθη γιατι πρεπει απο ενα τετοιο εργο να ωφελειθη η Νεα γενεα της Πατριδος.
Γιαννης Δημητρουλας.
-----------------------------------------------------------------------

Ο Ζαν Ρισπεν(1) για την Ελλαδα

http://www.macedoniahellenicland.eu/images/stories/persons/2013_A/JEAN-RISPEN.jpgΕμπρος λοιπον,! Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. Από την ιατρική σας, την. . φαρμακευτική σας. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα). Από την φυσική σας, τη χημεία σας. Από την αστρονομία σας. Από την πολιτική σας. Από την καθημερινότητα σας. Καταργειστε τους Ολυμπιακους αγωνες, και τον Μαραθωνιο απ'ολες τις πολεις του κοσμου.
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο oκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε.    Θα πείτε «δεν γίνεται».
 Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση!                                                                                                                              Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα και η προσφορά των Ελληνων πάνω απο αυτόν τον πλανήτη.
Η πρόκληση πάντως ισχύει.»
----------------------------------------------------------------
  Ο Νίτσε για τους Ελληνες τo 1872
     «Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.   Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικο-ευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Description: http://www.xryshaygh.com/resources/images/news/2385.jpeg
Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά
(*) (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.                
Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος.             
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα, να απαλλαγούμε απʼ αυτούς.  Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.                
Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται, οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!!!
Friedrich Wilhelm Nietzsche  (ΦΡΕΙΔ. ΝΙΤΣΕ)  Γερμανός διανοούμενος-ποιητής (1844-1900) Απόσπασμα από το έργο του "DIE GEBOURT DER TRAGEDIE" (Η Γέννηση της Τραγωδίας) κεφ. 15, σελ. 106 (εγράφη το 1870-71 όταν ο Νίτσε ήτο 26 ετών , καθηγητής της κλασσικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της βασιλείας)  “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872), κεφάλαιο 15.

(*)Την διάκρισι διετήρησαν και οι Ελληνες των Μέσων χρόνων. Για τους Βυζαντινούς, όλοι οι εκτός Βυζαντινού πολιτισμού ήσαν Βάρβαροι. Ακόμη και προτύτερα, Ο Ελλην Χριστιανός  «απολογητής» Ιουστίνος υιοθετεί την διάκρισιν  «Ελλην - Βάρβαρος».  (ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Δημ. Βαρδίκου, σελ. 54)

 jdimi1@optusnet.com.au