Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ - Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Θόλου 5 Πλάκα


 ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ - Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Θόλου 5 Πλάκα 

Η φιλοσοφία είναι κάθαρση και τελείωση της ζωής. Κάθαρση απο τον παραλογισμό της ύλης, και τη θνητή φύση του σώματος, τελέιωση ως ανάκτηση της κατάλληλης ευδαιμονίας, η οποία οδηγεί στην εξομοίωση με το θείο.... Αυτά εκ φύσεως πραγματοποιούν κυρίως η αρετή και η αλήθεια .
Ο Σωκράτης με τον βίο και τον παραδειγματικό θάνατό του, συνεχίζει να μας δείχνει τον τρόπο να ξεπερνάμε τα μεγαλύτερα προβλήματα της θνητής φύσης μας, όπως τις φοβίες μας, όπως τον θάνατο.
Ο νους μας λοιπόν, όσο περίπλοκα φτιαγμένος κι αν είναι, είναι άλλο τόσο και θαυμαστός και μπορούμε να τον εξερευνήσουμε μέσα απο την στοχαστική και την πρακτική φιλοσοφία .
Μπορεί κατά τη διάρκεια του βίου μας, να επικρατήσει κάποιες φορές, η επιθετικότητα, η διαστρέβλωση, η συγχυση, γενικότερα συγκρούσεις, ακόμα και βία.
Μέσα απο την φιλοσοφία όμως η ψυχή πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να αποκαταστήσει την θεϊκή μακαριότητά της.
Είμαστε πανέτοιμοι για την θεατρική μας παράσταση, με την ομάδα μελέτης αρχαίας όρχησης. Ελάτε να επαναπροσδιορίσουμε "τον άνθρωπο", την σχέση μας με την φύση, τον τρόπο ζωής μας.

ΕΛλάνθεια Ε.Φ.Η. Παππά