Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ - ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ - ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τόσο ο ναός όσο και το πλευρικό κτίριο είναι κατασκευασμένα από λαξευτά αρχαία μαρμάρινα και αρχιτεκτονικά μέλη. Εικόνα από: http://santo-rinios.blogspot.gr/2014/03/


Ανέκαθεν στην χώρα αυτή, τα κάθε λογής υποκείμενα, τα οποία με τα έργα τους έφταναν τον λαό ένα βήμα πριν το χάος, φρόντιζαν να εγκαταλείψουν το έθνος λίγο πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, φοβούμενοι μην τους λιντσάρει ο λαός γι αυτά που έκαναν εις βάρος του και δεν προλάβουν να χαρούν αυτά που με τόσο αγαθό κόπο υπεξαιρέσεων και καλοπροαίρετο μόχθο απάτης είχαν αποκτήσει.
Όλοι αυτοί, που με τον έναν, η τον άλλο τρόπο κατέκλεψαν την χώρα εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά ότι, σε λίγο χρονικό διάστημα η χώρα θα περάσει από φωτιά και σίδερο, με αδελφό να σκοτώνει αδελφό και περιουσίες να αλλάζουν χέρια.
Επίσης γνωρίζουν ότι, σε λίγο δεν θα μπορούν να σταθούν με τίποτα στο νέο σκηνικό που οι ίδιοι έχουν στήσει και απλά θα πάρουν την γενιά τους και θα αυτοεξορισθούν στα πανάκριβα διαμερίσματα και στις επαύλεις που έχουν είδη αγοράσει και από εκεί, τρώγοντας το χοιρομέρι τους απέναντι από το πέτρινο τζάκι και τραγουδώντας γύρω από το πιάνο το merry Christmas, θα αναπολούν την επιστροφή τους στον τόπο του εγκλήματος.
Και όταν με το καλό περάσουν τα χρόνια και καταλαγιάσει η φωτιά, αφήνοντας πίσω της καμένη γη, θα γυρίσουν πίσω ακμαιότατοι και άκαπνοι μαζί με την γενιά τους, έχοντας ο καθένας ένα βαγόνι λίρες, για να ξανακάνουν τα ίδια και χειρότερα στους εναπομείναντες ιθαγενείς, που θα περιμένουν στην προβλήτα του λιμανιού ρακένδυτοι, φωνάζοντας και πάλι, το ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗ.

  Θεόδωρος Σωτηρόπουλος