Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Διαβάστε τι γράφει ο Γεννάδιος στον Μανουήλ που σκότωσε τον Ιουβενάλιο γιατί έλεγε στους Έλληνες να γυρισουν στην πατρώα θρησκεία .


Αποτέλεσμα εικόνας για ο Γεννάδιος στον Μανουήλ που σκότωσε τον Ιουβενάλιο

Διαβάστε τι μίσος είχαν οι χριστιανοί για το 12θεο. Διαβάστε τι γράφει ο Γεννάδιος στον Μανουήλ που σκότωσε τον Ιουβενάλιο γιατί έλεγε στους Έλληνες να γυρισουν στην πατρώα θρησκεία . Στην θρησκεία του Πλάτωνα, Πυθαγόρα κλπ. Λέτε ότι όλοι οι Έλληνες τρέχανε να βαφτιστούν χριστιανοί . Διαβάστε όμως πως γινόταν τα πράγματα .
Ο λόγιος, Ιουβενάλιος, γύριζε την αυτοκρατορία, από πόλη σε πόλη, και διέδιδε διάφορες παράξενες ιδέες. Έλεγε για παράδειγμα ότι ο μέγιστος θεός ήταν ο Απόλλων ο οποίος κυβερνούσε τον Ήλιο και διέλυε τα σκότη της αγνοίας και του μίσους. Ακόμα κατηγορούσε την Ορθοδοξία ότι «σκότωσε» τον Πλάτωνα, διαστρέβλωσε τον Αριστοτέλη και οδηγούσε το γένος στον ολοκληρωτικό αφανισμό. Πρότεινε δηλαδή έναν νέο θρησκευτικό συγκερασμό βασισμένο στην αγνή ελληνική παράδοση στις ελληνικές ρίζες του Πυθαγόρα του Πλάτωνα κλπ. Αυτόν λοιπόν τον Ιουβενάλιο τον σκότωσε ο χριστιανός Μανουήλ και διαβάστε ένα πολύ μικρο απόσπασμα από την Επιστολή - ο μ ο λ ο γ ί α του Γενναδίου, Πατριάρχου Κων/πόλεως, προς τον Μανουήλ . . . Ραούλ, υιό του . . .Οισή, σχετική με την δολοφονία του μαθητή του Πλήθωνος, Ιουβεναλίου:
«Αλλά όταν πληροφορήθηκα ότι αυτός ο τρισκατάρατος Ιουβενάλιος έχει διαφθείρει πολλούς στον Αίνο μας (δηλ . κατόρθωσε να κάνει τους κατοίκους να γυρίσουν στο 12θεο)
………………..ο Ιουβενάλιος κατέφυγε στην Πελοπόννησο. Διότι γνώριζε ότι αυτό το νησί ήταν πιο πρόσφορο για τις πονηρές σπερμολογίες του. Και εμφανώς εκεί πλέον μάχεται με μανία εναντίον της σωτηρίας του, δείχνοντας ακόμη μεγαλύτερη αφροσύνη από εκείνους που τον εδίδαξαν. Μερικούς από αυτούς, εμείς υποδείξαμε σε όσους μπορούν να τους εμποδίσουν, ή να τους ντροπιάσουν, ή να τους στείλουν στον βυθό (σ.σ.:είχαν εφεύρει από τότε το θρυλικό "τσιμεντάρισμα"). Έκοψες ( ο Μανουηλ) την γλώσσα που μαινόταν εναντίον του Θεού. Τον ετιμώρησε και ο Θεός με σκουλήκια που έστειλε στο μιαρό και βέβηλο και δύσοσμο από το πύον πτώμα του……. ( πήραν και την περιουσία του Ιουβενάλιο . Έτσι λέτε να έχει τεράστια περιουσία η εκκλησία;)
Σε όλους τους άρχοντες, και μεγαλύτερους και μικρότερους, προλέγω οτι εάν δεν τιμωρούν αυτούς τους Ελληνιστές, αν ανέχονται να βλέπουν τον Ελληνισμό να υπερισχύει και δεν κάνουν εκείνα που πρέπει (σ.σ.: δηλ. δολοφονίες), είναι γιατί είτε και οι ίδιοι είναι ειδωλολάτρες και προσπαθούν να κρυφθούν, είτε θα κριθούν από θεό και ανθρώπους σαν ειδωλολάτρες".Έχω ολόκληρη την επιστολή του Γενναδιου αλλά είναι τρεις σελίδες .Έτσι επικράτησε ο χριστιανισμός σας . Γι αυτό δεν αφήσατε ούτε για δείγμα ένα εθνικό . Μόνο οι Καλάς υπάρχουν και αυτοί γλύτωσαν γιατί είναι μακριά .


 Panagiotis Darivas