Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ 

Αυτήν την εποχή, βρίσκουμε στον Κρεοπώλη μας τρυφερά Κατσικάκια, τριών μηνών περίπου, που είναι νοστιμότατα, του Γάλακτος που λένε..
Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτόν τον καιρό και κανα μήνα ακόμα αυτά τα τρυφερά Κατσικάκια που υπάρχουν τώρα στον Κρεοπώλη μας.
Σήμερα θα το μαγειρέψουμε με Κριθαράκι η γνωστή Μανέστρα που λένε…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1με 1,5 κιλό Κατσικάκι κομμένο σε μερίδες, 2 Κρεμμύδια, 1 κουτί ντομάτα κομματάκια,
1 φύλλο Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι και το μυστικό μας… 3-4 ίνες Κρόκο Κοζάνης.

ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Τοποθετούμε στη Χύτρα τα κομμάτια το Κατσικάκι μας με λίγο λάδι να τσιγαριστούν.
Όταν αρπάξουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη για 5 λεπτά περίπου.
Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στη Χύτρα το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι με λίγο νεράκι να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα να πάρει μια βράσει μαζί με τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι αρκετό, πιπέρι, τον Κρόκο Κοζάνης, τη δάφνη και τα ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε το κρέας και λίγο νερό αν χρειάζεται, διότι στη Χύτρα το νερό δεν φεύγει. Κλείνουμε τη Χύτρα και σε 20 λεπτά το Κατσικάκι μας έβρασε. Στη συνέχεια το βγάζουμε πάλι από τη Χύτρα σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε το Κριθαράκι και το ανακατεύουμε συνέχεια για να μη μας κολλήσει κι όταν πήζει ρίχνουμε λίγο νερό. Να υπολογίσουμε πως για 750γρ Κριθαράκι θέλουμε 7 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Όταν θα αρχίσει να χυλώνει το Κριθαράκι, βάζουμε το Κρέας στο ταψί στη μέση και γύρο-γύρο αδειάζουμε την χύτρα με το Κριθαράκι. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160βαθ. Σε 35 λεπτά είναι έτοιμο, θα δούμε πως από πάνω το Κριθαράκι έχει ροδίσει και έπηξε!! Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό λίγο κασέρι τριμμένο.
Σερβίρεται με σαλάτα πράσινη, φέτα, ελιές και κόκκινο Κρασί ή Μπύρα

npazaitis@hotmail.com