Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Ο επανελληνισμός είναι δουλειά Ελλήνων! - Της Simone Le Baron

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο επανελληνισμός είναι δουλειά Ελλήνων!

Την εποχή που πήγαινα στο λύκειο (τότε το λύκειο ήταν  7 χρόνια στη Γαλλία, μόνο για τους μαθητές που είχαν κλίση για τα γράμματα), αλλιώς, το γυμνάσιο για όσους θα προτιμούσαν επάγγελμα πιο τεχνικό - και η κοινωνία λειτουργούσε πολύ καλά, ο καθένας στη θέση του - σπούδασα λοιπόν 7 χρόνια λατινικά. Είχαμε επιλογή: λατινικά ή αρχαία ελληνικά, διάλεξα λατινικά. Οι ξένοι που σπούδασαν αρχαία ελληνικά κάνουν επίδειξη, είναι "μορφωμένοι" και μάλιστα περιφρονούν αυτούς που δεν ξέρουν αρχαία ελληνικά. Αυτό όμως είναι αντίθετο με την αρχαία ανθρωποκεντρική λογική: λέγεται ατομικισμός κι εγωκεντρισμός. 
Ο εγωκεντρισμός σκότωσε την αρχαία σκέψη. 
Οι αρχαίοι είχαν την αίσθηση της καθολικής ελευθερίας, της ομάδας, το να καμαρώνει "κάποιος" επειδή ξέρει κάτι που οι περισσότεροι δεν ξέρουν λέγεται ατομικισμός.
 Άρα, θεωρώ ότι μόνον οι Έλληνες πρέπει υποχρεωτικά να μάθουν τα αρχαία ελληνικά για να είναι ικανοί να καταλάβουν τις ρίζες τους και να συνεχίσουν τον ανθρωποκεντρικό ελληνισμό.
 Αν οι Έλληνες επανέρχονται στην ανθρωποκεντρική σκέψη των προγόνων τους θα είναι ύστερα ικανοί να οδηγήσουν τους άλλους δυτικούς λαούς, να τους δείξουν επιτέλους τι είναι πολιτισμός ούτως ώστε να μπορέσουν να τον εφαρμόσουν στις δικές τους πολιτείες.
 Μόνο στην Ευρώπη όμως μπορεί να υπάρχουν πολιτείες, στις άλλες ηπείρους, όπως Αφρική, Ασία, Αμερική, λειτουργούσε πολύ καλά η κοινωνία σε χωριά, όχι σε πολιτείες.
 Όλα είναι θέμα κλίματος και γεωγραφικών συνθηκών.
 Οι Ευρωπαίοι όλοι, εκτός από τους Έλληνες, τους επέβαλλαν μία ψεύτικη ζωή την οποία, παρακαλώ, αποκαλούν "ελληνικό πολιτισμό", εκεί που διέπραξαν γενοκτονίες και σφαγές.
 Τώρα, θέλουν να τους ξεριζώσουν από το περιβάλλον τους με την μεγάλη μετανάστευση. 
Έχετε τη λύση, όπως πάντα, μην είστε όμως ευκολόπιστοι, οι ξένοι δεν σας αγαπάνε, σας θεωρούν κατώτερους. Εγώ είμαι η μόνη που γνωρίζω την αξία σας... Έχετε πολλή δουλειά.
 Έμαθα τα νέα ελληνικά και μου φτάνουν, για να σας καταλάβω και να καταλάβω τι ρόλο έχετε να παίξετε, δεν είμαι Ελληνίδα, τα αρχαία δε μου είναι χρήσιμα σε τίποτε, έτσι όπως είναι η δημοτική σήμερα, έχει ακόμα τα θεμέλια της σοφίας διότι έχει κρατήσει πάνω από 3000 λέξεις ομηρικές. Πρέπει εσείς, οι υπαρκτοί Έλληνες να καταλάβετε την κληρονομιά σας, όχι οι ξένοι, την εκμεταλλεύονται. Θέλω, ως ξένη, να σας βοηθήσω να επανελληνοποιήσετε την Ελλάδα και θα τα καταφέρω γιατί είστε λίγοι. Θα σας πω πως θα γίνει, έχω σχέδιο.
 Όταν θα το έχω πετύχει θα ξαναπάω στη Γαλλία, ο εγγονός μου είναι μόνο 27 μηνών αλλά σε μερικά χρόνια θα με χρειαστεί! 

Simone Le Baron