Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Γραπτό κείμενο 7270 ἐτῶν ἀνατρέπει τά ἱστορικά κατεστημέναὩς πότε θά παραχαράσσεται ἡ Ἱστορία καί ὁ πολιτισμός μας; Παίζει ρόλο καί ἐδῶ ἡ ποσότητα; Ἡ ποιότητα καί ἡ ἀλήθεια εἶναι σημαντικά. 


Ἐάν γιά κάποιους λόγους ἡ Ἑλλάς ἐξαφανισθῇ – πολλοί θά τό ἤθελαν, κυρίως οἱ ταγοί μας – ἀπό τόν παγκόσμιο χάρτη, τί θά ἐπικρατοῦσε; Τό ψέμμα καί ἡ σκοπιμότης.


Γιατί ἐπιμένουν στό νά μᾶς ταΐζουν ψέμματα; Τί ἔχουν νά κερδίσουν; Γιατί τόση μανία γιά τήν σταδιακή ἐξαφάνισι τοῦ Ἑλληνισμοῦ;


Τό κακό εἶναι ὅτι τά παιδιά μας στά Ἑλληνικά σχολεῖα ψέμματα μαθαίνουν.


Ἡ ἀνακάλυψις πού ἀναφέρεται στό παρακάτω ἄρθρο μπορεῖ νά μήν ἀποδεικνύῃ ὅτι τό γραπτό εἶναι Ἑλληνικό ἀλλά ὑπάρχουν πολλές πιθανότητες. Γραπτό κείμενο 7270 ἐτῶν ἀνατρέπει τά ἱστορικά κατεστημένα


Μινώταυρος


Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου 


Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.


Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες;

Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).
  
Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.
Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;
Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;
Τι είναι αυτό που προβληματίζει τους ιστορικούς;Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.;

Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
 Γραπτό κείμενο 7270 ἐτῶν ἀνατρέπει τά ἱστορικά κατεστημένα2

Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς,γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

 Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής 
πηγή
Τό σίγουρο, μέχρι στιγμῆς, εἶναι ὅτι ἡ ἀρχαιότερη μορφή γραφῆς εἶναι ἡ Γραμμική Β΄ ἡ ὁποία εἶναι Ἑλληνική.
Ἡ ἀρχαιότερη πινακίδα Γραμμικῆς Β΄ εὑρέθη στήν Ἴκλαινα τῆς Μεσσηνίας τό 2011. 

 Νικόλαος Αργυρίου


www.inewsgr.com