Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ - ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ......

20 Μαρτίου η Εαρινή Ισημερία ώρα 18:15, ο Ήλιος στις 0 μοίρες  στο σημείο της Εκλειπτικής, από εδώ αρχίζει Αστρονομικά η Άνοιξη.....  Το σημείο αυτό βρίσκεται αυτά τα χρόνια* στον αστερισμό των Ιχθείων,  (* Ο Ήλιος κινείται κατά 50'' τον χρόνο πάνω στην εκλειπτική προς τα δεξιά, σε 100 χρόνια θα έχει προχωρήσει στον αστερισμό του Υδροχόου ) 


Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΩΝ

 Στις 21 Ιουνίου αρχίζει αστρονομικά το Καλοκαίρι, ο Ήλιος βρίσκεται στο πιό ψηλό σημείο της εκλειπτικής ώρα 10:02 UT ( 12:02 Ελλάδος ) και στις +23, 26' 07'' μοίρες της ουράνιας σφαίρας στην εκλειπτική... Την ημέρα αυτή ο Ήλιος θα φαίνεται στο Όσλο της Σκανδιναβίας  για 18 ώρες και 52 λεπτά !! και τις υπόλοιπες 5 περίπου ώρες θα βρίσκεται πίσω από τον ορίζοντα της Δύσης φωτίζοντας πάλι τον ουρανό, δηλαδή εκεί δεν θα νυχτώσει καθόλου !!

Σύμφωνα με την Αστρονομία, στο σύμπαν όλα κινούνται, ακόμη και οι ίδιοι οι αστερισμοί μετά από χιλιάδες χρόνια αλλάζουν σχήμα.... Έτσι και ο Ήλιος με την πάροδο χιλιετηρίδων αλλάζει θέση - ζώδιο πάνω στην εκλειπτική όπως τον βλέπουμε να ''κινείται''....
Την θέση που έχει σήμερα ο Ήλιος στην εκλειπτική δεν την είχε πριν από 2.000 χρόνια, διότι μετακινείται προς τα δεξιά της εκλειπτικής κατά 50'' τον χρόνο, δηλαδή 7.5 μέρες περίπου κάθε 1000 χρόνια...
Στις 21 Ιουνίου που έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο και ο Ήλιος βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της ουράνιας σφαίρας, η θέση του είναι μεταξύ των αστερισμών Διδύμων και Ταύρου.
Την ημέρα αυτή ο ήλιος μπαίνει στους Διδύμους και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Ιουλίου. Στη συνέχεια, καθώς τον βλέπουμε να κινείται, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 13 Αυγούστου θα είναι στον αστερισμό του Καρκίνου. Και συνεχίζει:
Από 14 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου στο Λέων
Από 25 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου στην Παρθένο
Από 31 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου στον Ζυγό
Από 19 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου στον Σκορπιό
Από 4 Δεκεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου στον Οφιούχο
Από 22 Δεκεμβρίου έως 22 Ιανουαρίου στον Τοξότη
Από 23 Ιανουαρίου έως 30 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω
Από 31 Ιανουαρίου έως 16 Φεβρουαρίου μεταξύ Αιγόκερου - Υδροχόου
Από 17 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου στον Υδροχόο
Από 4 Μαρτίου έως 11 Μαρτίου μεταξύ Υδροχόου - Ιχθείων
Από 12 Μαρτίου έως 18 Απριλίου στους Ιχθείς
Από 19 Απριλίου έως 22 Απριλίου μεταξύ Ιχθείς - Κριού
Από 23 Απριλίου έως 10 Μαΐου στον Κριό
Από 11 Μαΐου έως 20 Ιουνίου στον Ταύρο
Έτσι κλείνει ο κύκλος του Ήλιου πάνω στην εκλειπτική καθ`όλο το έτος
Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με την αστρολογία διότι αυτή δεν ακολουθεί την αστρονομική θέση του Ήλιου, αλλά την αστρολογική θεωρεία η οποία βασίζεται σε μία σταθερή θέση των αστερισμών και του Ήλιου.... Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι προβλέψεις τους να μην ανταποκρίνονται στην πραγματική θέση του Ήλιου την ημερομηνία που γεννήθηκε ένα άτομο.
Για παράδειγμα, ένα άτομο που γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου, για τους αστρολόγους είναι Δίδυμος, διότι όπως εξηγούν, ο Ήλιος την ημέρα αυτή βρίσκεται στον αστερισμό των Διδύμων! Και εδώ είναι το λάθος τους  αφού στις 10 Ιουνίου ο 'Ηλιος είναι στον Ταύρο και μάλιστα είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου  !
'Ετσι κάνουν τον Δίδυμο Ταύρο και τον Ταύρο Κριό, τον Κριό Ιχθείς κοκ, διότι αυτή η σταθερή θέση των αστερισμών που ακολουθούν πάνω στην εκλειπτική, έχει μεταφερθεί με την πάροδο των αιώνων κατά έναν ολόκληρο μήνα !
Και εκτός αυτού οι αστερισμοί δεν είναι δώδεκα και από 30 μοίρες ο καθένας, όπως τους θέλουν οι αστρολόγοι, αλλά 13 συν άλλα τρία κενά μεταξύ αστερισμών , που συνολικά πιάνουν 30 μοίρες χώρο στην εκλειπτική !!! Δηλαδή αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 19/4 - 22/4 είναι μαζί με Ιχθείς και Κριό, ή από 31/1 - 16/2 είναι μεταξύ με Αιγόκερω και Υδροχόου και από 4/3 -10/3 είναι μεταξύ Υδροχόου και Ιχθύων.
Επιπλέον υπάρχει και ο αστερισμός του Οφιούχου, από 4/12 -21/12 που οι αστρολόγοι δεν τον αναφέρουν καθόλου !

Τα αστρονομικά φαινόμενα του μήνα δεξιά στην κολόνα του ιστολογίου στο: http://oraiokastromekatiallo.blogspot.gr/

npazaitis@hotmail.com