Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

443) Αεροψεκασμοί

Αεροψεκασμοί

Όλο και περισσότερες ανησυχίες εκφράζονται ανά τον κόσμο σχετικά με τους σχηματισμούς των χαρακτηριστικών ουρών που διαμορφώνονται κατά την διάρκεια των πτήσεων διαφόρων αεροσκαφών, τόσο από απλούς πολίτες όσο κι από ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών προσώπων. Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων χημικών αεροψεκασμών, μέσω των οποίων κάποια κέντρα αποφάσεων αποσκοπούν είτε στον απόλυτο ψυχολογικό έλεγχο των μαζών, είτε στον αποπληθυσμό, είτε στον έλεγχο του καιρού, είτε στην οργάνωση κι εκτέλεση στρατιωτικών πληγμάτων. Το βασικό επιχείρημα που διατυπώνεται από τον απλό κόσμο, στον οποίο βασίζεται η ανώτερη υπόθεση, είναι οι συγκεκριμένες ουρές Chemtrails όχι μόνο διατηρούνται για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ωρών ή και ημερών, σε αντίθεση με τις συνηθισμένες Contrails όχι μόνο διαλύονται σχεδόν άμεσα, αλλά και απλώνονται σε τέτοιο βαθμό που μεταμορφώνουν μια ηλιόλουστη ημέρα  σε συννεφιασμένη μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο κανένας κυβερνητικός οργανισμός ή κυβέρνηση δεν παραδέχεται την ύπαρξη τέτοιου είδους δραστηριοτήτων.
Η λέξη chemtrails  υποδηλώνει εκείνες τις ουρές των αεροσκαφών οι οποίες περιέχουν χημικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα αλουμίνιο, θόριο, καρβίδιο του πυριτίου, βάριο, τα οποία έχουν προστεθεί επίτηδες και δεν αποτελούν συστατικά των συνηθισμένων καυσαερίων. Τα καυσαέρια που εκπέμπονται από τους κινητήρες των αεροσκαφών αποτελούνται κυρίως από υδρατμούς, διοξείδιο του άνθρακα, μικρές ποσότητες οξειδίων του αζώτου, υδρογονάνθρακες, μονοξείδιο του άνθρακα, ενώσεις θείου, κ.α. Οι ουρές συμπύκνωσης που εμφανίζονται πίσω από τα αεροσκάφη κατά την διάρκεια των πτήσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά υδρατμοί που ψύχονται ακαριαία κατά την έξοδό τους από τις εξατμίσεις των αεροσκαφών, λόγω των υπερβολικών χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας (-40 βαθμούς C) και μετατρέπονται σε μικροσκοπικά σωματίδια πάγου.
Η μέθοδος γεωμηχανικής που εφαρμόζεται εδώ και περίπου 60 χρόνια, η οποία ενώ αρχικά είχε μόνο ως στόχο τον έλεγχο του καιρού εξυπηρετώντας διάφορους στρατιωτικούς σκοπούς, στις μέρες μας εξετάζεται ως πιθανή λύση για την μείωση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης από τα αέρια του θερμοκηπίου. Η συγκεκριμένη μέθοδος φέρει την ονομασία solar radiation management, δηλαδή διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας.
Η σπορά νεφών είναι μια μέθοδος γεωμηχανικής  που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε πάνω από 30 χώρες. Το πρώτο πείραμα σποράς νεφών έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1946. Επίσης κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση εξέταζαν αυτή την μέθοδο ως ένα ακόμα όπλο μαζικής καταστροφής. Ο σκοπός ήταν απλός και δεν ήταν άλλος από το να καταστρέψει ο καθένας τις αγροκαλλιέργειες του αντιπάλου του, προκαλώντας πείνα και κατάρρευση της οικονομίας. Εφαρμόστηκε επίσης στον πόλεμο του Βιετνάμ το χρονικό διάστημα 1967 και 1972, προκαλώντας ραγδαίες βροχοπτώσεις οι οποίες κατέστρεψαν τις καλλιέργειες του Β.Βιετνάμ το 1971. Μετά από αυτό υπογράφτηκε το 1977 συνθήκη από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω της οποίας απαγορεύτηκε η στρατιωτική χρήση των μεθόδων τροποποίησης καιρού (EnvironmentalModificationTechniquesEnMod).
Εκτός από τις ΗΠΑ, κι ο Καναδάς εφαρμόζουν αυτές τις μεθόδους για την καταστολή επικίνδυνων καταιγίδων από χαλάζι, ενώ αντιθέτως η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Κούβα τις χρησιμοποιούν για την ενίσχυση των βροχοπτώσεων. Επίσης η Γαλλία εκτελούσε αντίστοιχα πειράματα στη Αλγερία από το 1952, η Λιβύη ξεκίνησε το 1971, η Ιορδανία το 1986, η Σαουδική Αραβία το 1990 και η Συρία το 1991.
Στην Ελλάδα όμως το θέμα των αεροψεκασμών τείνει να διακωμωδηθεί από τα ΜΜΕ και διάφορα sites, τα οποία το αποδίδουν αποκλειστικά σε φανταστικά σενάρια συνωμοσίας.