Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

«Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα»


Φωτογραφία: Συνέντευξη στον Επενδυτή, 25 Αυγούστου 2013 (Despoina Σyriopoulou)
 Διαβάστε την άποψη της Γαλλίδας Simone Le Baron για τους Έλληνες:
«Μία θεωρία του μισελληνισμού είναι ότι οι αρχαίοι Ελληνες και οι σύγχρονοι δεν έχουν καμία σχέση, ότι οι αρχαίοι μόνο ήταν φορείς του ελληνισμού.

Ξέρουμε όμως ότι, εάν υπάρχει ακόμα σήμερα η Ελλάς, στο ίδιο μέρος, όπου οι κάτοικοι μιλάνε την ίδια γλώσσα χιλιάδες χρόνια, το οφείλουμε στους Ελληνες (περίπου 15 εκατομμύρια με τη διασπορά σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή) που συνεχίζουν την ιστορία του έθνους τους. Ο ελληνισμός είναι τρόπος ζωής, μήνυμα προς την ανθρωπότητα. Εδωσε τα φώτα στον πολιτισμό και συνεχίζει. Στην κορυφή όλων των πανεπιστημίων του κόσμου βρίσκουμε Ελληνες καθηγητές. Το να αρνηθούμε αυτό σημαίνει να αρνηθούμε τους εαυτούς μας, την ταυτότητά μας ως πολιτισμένοι πολίτες του κόσμου.

Συνεπώς, απαιτώ την προστασία του ελληνικού λαού από την UNESCO, την εγγραφή του ελληνισμού στην πολιτιστική παγκόσμια κληρονομιά και να παρθούν επειγόντως μέτρα, αφενός εναντίον των ανθρώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων ή οποιουδήποτε προτρέπει σε μισελληνισμό, κι αφετέρου για την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Aγαπώ την ανθρωπιά του ελληνισμού και εσείς οι Έλληνες μου δώσατε να καταλάβω ότι στον Ελληνισμό κυριαρχεί η ανθρωπιά. Επομένως, ναι, αγαπώ τους σύγχρονούς Έλληνες, τουλάχιστον αυτούς που έχουν κληρονομήσει την ανθρωπιά των προγόνων τους. Αγαπώ τους ζωντανούς, σέβομαι τους νεκρούς».

πυγμή

Simone Le BaronΓεννημένη στην Βρετάνη, βορειοδυτική Γαλλία
 Simone Le Baron Athènes, Greece, Γεννημένη στην BREST της Γαλλίας, (1952) σπούδασε γλωσσολογία και είναι εξειδικευμένη καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας για τους αλλοδαπούς. Τον Απρίλιο του 2011 απευθύνει τις ευχές της για το Πάσχα στον ελληνικό λαό. Εκεί γεννιέται, εκ μέρους της, η ιδέα του «Νεοφιλελληνισμού». Το καλοκαίρι του 2012, απευθύνεται στην Ουνέσκο με αίτημα την εγγραφή του Ελληνισμού στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, ενώ μεταξύ πολλαπλών δράσεων ετοιμάζεται και υπόμνημα προς τον ΟΗΕ προς ανάδειξη του ήδη διαμορφωθέντος εκρηκτικού μείγματος φτώχειας, αυτοκτονιών και του μισελληνισμού σε διεθνές επίπεδο.Είναι, επίσης, μέλος της οργάνωσης AgoraInternational.Webography, για την ανάδειξη και επικαιροποίηση του έργου του Κορνήλιου Καστοριάδη και συντάκτρια για την GreekAmericanNewsAgency . Το Μάιο 2013, ο διεθνής οργανισμός "Καφενείο των Ιδεών" υπό την Αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων την τίμησε με το χρυσό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο στα ελληνικά "Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα" που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο 2013 στις εκδόσεις Κάκτος. 
Απόσπασμα από την επιστολή (γραμμένη στα Ελληνικά !!!) της Σιμόν Λε Μπαρόν στην UNESCO – Ιούλιος 2013
(από το βιβλίο της «Μια Γαλλίδα για την Ελλάδα» εκδ. Κάκτος)

«Μία θεωρία του μισελληνισμού είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι σύγχρονοι δεν έχουν καμία σχέση, ότι οι αρχαίοι μόνο ήταν φορείς του Ελληνισμού.

Ξέρουμε, όμως, ότι, εάν υπάρχει ακόμα σήμερα η Ελλάς, στο ίδιο μέρος, όπου οι κάτοικοι μιλάνε την ίδια γλώσσα χιλιάδες χρόνια, το οφείλουμε στους Έλληνες (περίπου 15 εκατομμύρια με τη διασπορά σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή) που συνεχίζουν την ιστορία του έθνους τους.

Ο Ελληνισμός είναι τρόπος ζωής, μήνυμα προς την ανθρωπότητα. Έδωσε τα φώτα στον πολιτισμό και συνεχίζει. Στην κορυφή όλων των πανεπιστημίων του κόσμου βρίσκουμε Έλληνες καθηγητές. Το να αρνηθούμε αυτό σημαίνει να αρνηθούμε τους εαυτούς μας, την ταυτότητά μας ως πολιτισμένοι πολίτες του κόσμου.

Συνεπώς, απαιτώ την προστασία του ελληνικού λαού από την UNESCO, την εγγραφή του ελληνισμού στην πολιτιστική παγκόσμια κληρονομιά και να παρθούν επειγόντως μέτρα, αφενός εναντίον των ανθρώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων ή οποιουδήποτε προτρέπει σε μισελληνισμό, κι αφετέρου για την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ εξ ονόματος των αδελφών μου Ελλήνων.»

Σιμόν Λε Μπαρόν

«Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα»
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151859862724759&set=a.427378994758.203464.267483274758&type=1&theater
— με το χρήστη Simone Le Baron και 5 ακόμη.