Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Περί Ψεκασμών - Τού Αλέξανδρου Παζα'ί'τη

Image


Καθώς ο πανικός κερδίζει έδαφος στη μάχη του με την ψυχραιμία και τη λογική και η παράνοια απλώνεται με επιδημικές τάσεις στην σύγχρονη κοινωνία, το υποχθόνιο και μοχθηρό σχέδιο των δυνάμεων της νέας τάξης ξεδιπλώνεται και εξελίσσεται, βάζοντας υπό τον έλεγχό τους την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και θέτοντας εκτός ισχύος τους λίγους πεφωτισμένους και αφυπνισμένους.

Ένα σχέδιο απόρητο που κινείται στη σκιά των γεγονότων, που λίγοι έχουν την ευκαιρία να αποκρυπτογραφήσουν από τις μυστικιστικού τύπου καταγραφές του, κάτω από πέταλα αρχαίων αλόγων, πίσω από αόρατους τοίχους ναών των Μάγιας και μέσα σε απολιθωμένα κόπρανα οξύρυγχου και φυσικά μέσα σε μυστικά σκευάσματα αεροζόλ και ενομοκτόνων, με συνταγές καλύτερα φυλαγμένες και από αυτή της αυθεντικής αμερικάνικης κόκα κόλα, για να έχει η ζωή τη γεύση που τις δίνεις, σκευάσματα τα οποία παρεισφρύουν στα βαθύτερα υπόγεια της συνειδήσεώς μας και σκοτώνουν το Σωκράτη, το Λεωνίδα και το πίτα γύρο με απ’όλα και στη θέση του βάζουν τον Justin Bieber, το σεξ πριν το γάμο και 25ποντα μποτίνια με τρουξ, αλυσίδες και επένδυση από γλώσσα τρυποκάρυδου.
Και κάπως έτσι καταλήγουμε να αναζητούμε την αλήθεια και τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες μας σχετικά με το γιατί τα πράγματα πάνε στραβά και τι μας φταίει με τη ζωή μας στο πίσω μέρος της πραγματικότητας, εκεί που δεν ισχύουν οι θεμελιώδεις νόμοι της φυσικής και που η ιστορία ξαναγράφεται όπως μας βολεύει. Ο χωροχρόνος καμπυλώνεται, οι λέξεις χάνουν την αξία τους και μετατρέπονται σε ευρυματικούς κώδικες λεξαρίθμων, οι οποίοι αποκρυπτογραφούνται κάθε φορά στη νεότερη συνομωσιολογική μπούρδα και δείχνουν την καλυμένη αλήθεια, που βρίσκεται κάπου φυλαγμένη σε ένα μακρυνό άστρο όπου κρύφτηκε χιλίαδες χρόνια πριν, όταν οι αρχέγονοι αυθεντίες – σοφοί είχαν προβλέψει μασώντας φύλα δάφνης και βιολογικής καλιέργειας LSD αντλαντίδας (Π.Ο.Π.) την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.
Και κάπως έτσι προκύπτει το απόκρυφο σχέδιο της νέας τάξης των πραγμάτων, ένα σχέδιο όμως τόσο απόκρυφο και τόσο «σχέδιο» όσο «νέα» και η τάξη. Θέτοντας αυθαίρετα όρια στην ιστορική συνέχεια, εξετάζοντας μονόπλευρα και με ανούσια λεπτομέρεια την ιστορική αλήθεια, απολύεται κάθε έννοια κριτικής σκέψης και καταλήγουμε σε μια παπαγαλική αναπαραγωγή αντικρουόμενων απόψεων. Η αγωνιώδης προσπάθεια για την απόδειξη της δικής μας εμμονής έναντι των άλλων καταλύει την πραγματικότητα στο σύνολό της και την αποσυνθέτει σε ένα σύνολο τυχαίων απόψεων που υποστηρίζουμε με ότι μας έχει μείνει για να εξορθολογικοποιήσουμε τον δικό μας, μοναδικό τρόπο να είμαστε ανόητοι, να δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδικά παράλογη ταυτότητα, αναγκαία για τον προσδιορισμό της θέσης μας σε ένα χαοτικό σύμπαν, που με απελπισία προσπαθούμε να συλλάβουμε. Το σκηνικό θυμίζει λίγο προεκλογικό ντιμπέιτ, καθώς η παράνοια και η ηλιθιοκρατία δεν περιορίζεται κοινωνικά και διαδίδεται ανάμεσα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα με τρόπο που εντυπωσιάζει.
Οι ηγεμόνες της παγκόσμιας τάξης δεν κρύβονται σε πυραμιδοειδή κτήρια, δεν συνεδριάζουν σε μασωνικές στοές με τεκτονικά σύμβολα και πατώματα σκακιέρας και δεν επικοινωνούν με αποκρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω φουτουριστικών δεσμίδων λέιζερ. Αντίθετα είχαν από πάντοτε κοινωνικό στάτους, φορούν κοστούμι, ρολόι και μανικετόκουμπα, τα ονόματά τους έχουν προθέματα κύριος και κυρία και οι σκοποί τους είναι ρεαλιστικοί και προφανείς. Αντίστοιχα το υποχθόνιο σχέδιό τους προβάλλεται καθημερινά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο facebook και σε διαφημιστικές πινακίδες. Και όσο εμείς αποκρυπτογραφούμε κώδικες κρυμένους κάτω από στρώματα άμμου στη σαχάρα, τόσο αυτοί αυθαδιάζουν και δοκιμάζουν τα επίπεδα της βλακείας μας, κάνοντας δηλώσεις για αξίες, ανάπτυξη, δημοκρατία, κοινωνική συνοχή και εθνικό φρόνημα και χορεύοντας φλαμένγκο με μπρέικ ντάνς σε φανταχτερά ριάλιτι.
Και εν τέλει, μας ψεκάζουν κι από πάνω. Τροφοδοτούν την παράνοια που τους βολεύει, κατηγορούν θρασύτατα τους αντιπάλους τους ότι στοχεύουν στην κοινωνική αποσύνθεση και την γενικευμένη αναρχία. Μας ψεκάζουν, με ειδήσεις πανικού, με διεθνή τρομοκρατία, με μεταλλαγμένα κουνάβια, με τα βυζιά της Rihanna και με πολιτισμική κατάπτωση και στη συνέχεια μας παρφουμάρουν με το καινούριο i-pad super duper με 3D κάμερα και ανιχνευτή κουράδας και με success story ουίσκι, γιατί έτσι μας αρέσει.
Και αφού έχουν υποταγεί οι συνειδήσεις μας με τους απανωτούς ψεκασμούς, αγοράζουμε κι εμείς σε τιμή ευκαιρίας αλαβάστρινα ψεκαστήρια με 2 ανταλλακτικά αερίων βλακείας δώρο και ψεκαζόμαστε κάθε πρωί μπροστά στον καθρέφτη, ψεκάζουμε τον υπολογιστή μας και την τηλεόρασή μας, φοράμε το κράνος από αλουμινόχαρτο και αισθανόμενοι ασφαλείς από τις δυνάμεις του σκότους, ξεκινάμε δυνατά με τα νεά δημητριακά χωρίς γλουτένη, έτοιμοι να χαθούμε μέσα στα στενά της χαμένης μας πραγματικότητας.

Alexandros Paz