Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΥΚΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ...! ! !

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΕΛΠΙΔΑ'' ΚΑΙ ΤΟ ''BON CHATEAU'' ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ! ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΥΡΟ - ΓΥΡΟ ! ! ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ !

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΛΆ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΊΝΕΙ ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΌ ΔΡΌΜΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΊΝΕΙ ΣΤΟ ΠΆΡΚΟ !  !  ! ΆΚΟΥΣΟΝ ΆΚΟΥΣΟΝ  ! !

 ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΊΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ !  !  !

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΆ ΠΑΡΜΈΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΆΝΩ ΜΕΡΙΆ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ. ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ! ! !


  Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΣΕΩΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ΚΛΕΙΣΕΙ... ! !
ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ, ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΥΠΌΨΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ......
Στο σημείο αυτό όταν βρέχει κατεβαίνουν όλα τα νερά του πάρκου στον δρόμο με αποτέλεσμα να γεμίζει ο δρόμος λάσπες ! ! Ο προηγούμενος σχεδιασμός του Πάρκου προέβλεπε υπερυψωμένο πεζοδρόμιο στο σημείο αυτό και αυλάκι πίσω από τα φυτά που είναι ''φράχτης'' παράλληλα και δυο μέτρα μέσα από τον δρόμο, για να απορροφούνται τα νερά μέχρι να φτάσουν στην γωνία του δρόμου... Τώρα δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός και το πρόβλημα θα εμφανιστεί με τις πρώτες βροχές ! !

ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ''ΕΛΠΙΔΑ'', Ο ΔΙΆΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΟΝ ΚΕΝΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ! !  ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΕΛΕΤΗ ! ! ! ( Στο σημείο αυτό πρίν λίγες μέρες τρεις πιτσιρικάδες με τα ποδιλατάκια τους κατηφόριζαν αυτόν τον διάδρομο και στην στροφή ο ένας βγήκε στον δρόμο και ξαναμπήκε ! ! Ευτυχώς δεν περνούσε κανένα αυτοκίνητο !


ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΊΝΕΙ - ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ! ! ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟ ΑΦΙΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ! ! ! !

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ, Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΦΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ , ΞΑΝΑΜΠΑΊΝΕΙ ΠΆΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ! ! !
(Ενημέρωσα τους υπευθύνους και τον Δήμαρχο δια επιστολής μου. Τα έργα προχωρούν και πρέπει να παραδοθούν όπως λέει το ''σχέδιο'' και μετά θα ξανασκάβουν για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις με άλλα έξοδα ! ! !
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ* ! !

*Στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, είχε προγραμματιστεί να γίνει πεζοδρόμιο γύρο - γύρο απ`το πάρκο, γιαυτό και φυτεύτηκαν φυτά - φράχτες - στα δύο μέτρα μέσα, παράλληλα με τον δρόμο. Και ακόμη, να έμπαιναν δύο κολώνες φωτισμού στον θεοσκότινο δρόμο της Μεταμορφώσεως, δυστυχώς όμως το σχέδιο του '' νέου'' Πάρκου δεν συμπεριλαμβάνει, ούτε πεζοδρόμιο, ούτε φωτεισμό στην οδό Μεταμορφώσεως, και πάλι ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ! !
----------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΔΩ ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ.

 ΦΥΤΕΥΤΙΚΑΝ ΓΥΡΟ-ΓΥΡΟ, ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΣΑ, ΦΥΤΑ ''ΦΡΑΧΤΕΣ''

 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
 ΚΑΙ ''ΕΠΕΣΕ'' ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ....
 ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ...
 ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ , ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΕΣΚΟΣΤΡΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΜΕ ΛΑΣΠΕΣ.
 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΦ`ΟΣΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΎΣΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ....
 ΕΔΩ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ''ΤΟΙΧΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ
13/3/2014 Τό πάρκο δεν τελείωσε ακόμα αλλά ο κόσμος μπαίνει να το απολαύσει.... Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε δυο πιτσιρικάδες να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο. Δέν πρόλαβα να φωτογραφίσω όταν ανέβηκαν με το ποδήλατο στο πεζούλι και κυκλοφορούσαν επικινδύνως ισσοροπώντας ! !  Με τις απότομες κατηφοριές που έχουν κατασκευάσει σ`αυτό το πάρκο σίγουρα θα θρηνήσουμε θύματα προσεχώς........

-18/3/2014 -
 ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΛΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ....

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ....

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ....
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ....

Να ''φάω την γλώσσα'' μου, αλλά σ`αυτές τις κατηφόρες θα θρυνήσουμε δυστυχήματα !
Πρέπει να λειφθούν ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Σ`ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΆΡΚΟ.

3 Ιουνίου 2014
 Δέν πέρασε πολύς καιρός και ιδού τα πρώτα προβλήματα κατασκευής ! Οι διαδρόμοι του Πάρκου με τις πρώτες βροχές διαλύονται ! !
Σχίζεται το οδόστρωμα δημιουργούνται ρογμές και λόγω κλείσης του εδάφους φεύγουν τα χώμματα προς τον κατήφορο....... Άντε άλλα λεφτά για επιδιορθώσεις !

npazaitis@hotmail.comm