Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

*Τί συμβαίνει με τον χρυσό που αγοράζουν απο τους πτωχοποιημένους Έλληνες;

Ποιά είναι τα κυκλώματα που τον μεταφέρουν στο εξωτερικό, αγοράζοντάς τον για ένα κομμάτι ψωμί απο τους πτωχοποιημένους Έλληνες;
Εδώ και αρκετό καιρό μία απο τις πιό επικερδείς επιχειρήσεις στην χώρα μας αποτελούν τα διάφορα ''μαυραγορίτικα'' - ''αγοράζω χρυσό και κοσμήματα'' που κυριολεκτικά έχουν γεμίσει κάθε δρόμο και γειτονιά όλων των πόλεων της χώρας.
Η αμφίβολη νομική τους ύπαρξη φαίνεται οτι τυγχάνει ανοχής απο το κράτος.
Σε αυτά έχουμε αναφερθεί πολλές φορές καθώς και στον τρόπο λειτουργίας τους που είναι γεμάτος παρατυπίες.
Αυτά όμως τα μαγαζιά δεν είναι παρα ένα μόνον κομμάτι σε ένα τεράστιο κύκλωμα που λειτουργεί, εκμεταλλευόμενο  τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες πολίτες. Γιατι όλος αυτός ο χρυσός που αγοράζουν - νόμιμα ή παράνομα, πληρώνοντας φόρους ή όχι - μεταφέρεται στο εξωτερικό.
Ο χρυσός - παρόλο που πια δέν ισχύει ο χρυσούς κανών για το χρήμα - αποτελεί ένα απο τους πιό σίγουρους τρόπους κατοχής πλούτου, ιδιαίτερα σε μιά εποχή που τα νομίσματα των κρατών αποτελούν απλά εργαλεία ή αντικείμενα χειραγώγησης στα χέρια κερδοσκόπων.
Έτσι ο πραγματικός πλούτος μιας χώρας, μπορεί εναλλακτικά να μετρηθεί απο τις ποσότητες χρυσού που κατέχει αυτή και οι πολίτες της.  Με απλά λόγια, ας έχουν γραμμένα στα κιτάπια τους οι Βρυξέλλες ότι οι Έλληνες χρωστούν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια, εάν αυτοί έχουν στα χέρια τους χρυσό, δέν μπορούν να τους τον πάρουν.
Αυτό όμως που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες έχει ξεφύγει απο κάθε τι που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.  Επανειλημμένα η αστυνομία των συνόρων - αεροδρόμια και φυσικά σύνορα - συλλαμβάνει κόσμο ο οποίος μεταφέρει χρυσό απο τη χώρα μας αλλού.  Και τα παραδείγματα που έχουμε αφορούν την Γερμανία και την Τουρκία.
Την εβδομάδα που πέρασε μάλιστα είχαμε απανωτά κρούσματα.  Το τελευταίο ήταν η σύλληψη ενός Γερμανού λαθρεμπόρου χρυσού που σε πτήση της Lufhansa με προορισμό το Μόναχο πήγε να βγάλει στη Γερμανία οκτώμισι κιλά χρυσό σε πλάκες.  Ο 31χρονος Γερμανός κουβαλούσε μαζί του και 300.000 ευρώ σε μετρητά.  Ο συγκεκριμένος τύπος συνελήφθη απο το ΣΔΟΕ.
Όλα ξεκίνησαν απο το πρωί όταν στελέχη του ΣΔΟΕ Αττικής και υπάλληλοι του Τελωνείου στο αεροδρόμιο <<Ελευθέριος Βενιζέλος>> εντόπισαν στο σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων 470 κιλά ασήμι με πλαστά παραστατικά ανύπαρκτης εταιρείας στην Αθήνα.  Κάτω απο άκρα μυστικότητα καθώς το αεροδρόμιο απο λειτουργίας του, τελεί υπο τον έλεγχο Γερμανικής εταιρείας, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν τον 31χρονο λαθρέμπορο λίγο πρίν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της Lufhansa που στις 18.35 το απόγευμα θα πέταγε για Μόναχο.
Στην κατοχή του Γερμανού εκτός απο τις πλάκες χρυσού και τις 300.000 ευρώ, βρέθηκαν και πλαστά παραστατικά της ίδιας εταιρείας <<φάντασμα>> στην Αθήνα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα είχαμε παρόμοιο κρούσμα και στη Μυτιλήνη.  Όπου το προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου συνέλαβε δύο Τούρκους που κατείχαν παράνομα χρυσό.
Ειδικότερα σε έλεγχο που έγινε απο λιμενικούς στο ιδιωτικό τουριστικό σκάφος <<SULTAN>> σημαίας Τουρκίας στο οποίο επέβαιναν και ενώ αυτό είχε ήδη πάρει άδεια απόπλου, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην πλώρη του, μεγάλος αριθμός χρυσών κοσμημάτων συνολικού βάρους 928 γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά.
Οι ίδιοι τώρα δέν έχουν δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα χρυσού που βρέθηκε στο σκάφος τους.
Οι Τούρκοι είχαν έρθει και άλλες φορές στο νησί και οι κινήσεις τους είχαν προκαλέσει υποψία στους λιμενικούς που προχώρησαν στον έλεγχο.  Προανάκριση διενεργείται απο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ το ανωτέρω σκάφος και τα κοσμήματα κατασχέθηκαν.
Η υπόθεση όμως που πραγματικά τάραξε τα νερά ήταν η σύλληψη ενός μειονοτικού μουσουλμάνου, κατοίκου του Έχιδνου Ξάνθης, ( φωλιά της τουρκικής προπαγάνδας στην περιοχή ).  Ενώ η σύλληψη έγινε απο το ΣΔΟΕ κάποιοι μιλούν για εμπλοκή ακόμη και του τουρκικού προξενείο.
Δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά είχε στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού, λίρες Τουρκίας, δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μεγάλης αξίας.  Μετά απο έλεγχο που έγινε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης απο ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο ανεπάγγελτος κατείχε τα ακόλουθα: Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 315.555 ευρώ, Χαρτονομίσματα 14.825 δολάρια ΗΠΑ, 7.000 λίρες Τουρκίας, 12 πλάκες χρυσού 6.770 γραμμαρίων, 3 φύλλα χρυσού 180 γραμ., Ψήγματα χρυσού 105 γραμ., Κοσμήματα διάφορα βάρους 520 γραμ., Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση.  Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ η μητέρα του ελεγχόμενου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στην πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μία πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δέν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.
Η υπόθεση εντοπίστηκε με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε` Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την κορυφή της πυραμίδας ενός αρκετά μεγάλου δικτύου <<οικονομικών διευκολύνσεων >>, το οποίο δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και λειτουργεί στην Ελληνική Θράκη τα τελευταία χρόνια.
Είχε σημειωθεί εδω και χρόνια η μη δραστηριότητα τραπεζικών συναλλαγών ( εμβάσματα ή επιταγές) απο την Τουρκία προς την Ελλάδα και είχε επίσης σκιαγραφηθεί καταλλήλως η ύπαρξη συγκεκριμένου δικτύου που εισήγαγε παρανόμως χρήματα (ευρώ και όχι μόνο) στην Ελλάδα, για να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού που εντασσόταν στις λίστες πληρωμών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για εγκληματικές δραστηριότητες κάποιων ανθρώπων.  Όταν ομως αυτά τα κρούσματα είναι καθημερινά, Μπορεί κανείς να υποπτευθεί οτι πίσω απ`αυτά υπάρχουν οργανωμένα κέντρα τα οποία προσπαθούν να ''γυμνώσουν'' την χώρα μας απο τον χρυσό που κατέχουν οι Έλληνες και ο οποίος αποτελεί κάποιου είδους ''Ασφάλεια'' για δύσκολες οικονομικά εποχές.
Οι κυβερνήσεις εξαθλιώνουν τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πωλούν αντί πινακίου φακής, απλά για να επιβιώσουν χρυσό και κοσμήματα.  Τα οποία αγοράζουν Τούρκοι ή Ευρωπαίοι.
Μία παράλληλη ιστορία του τι ακριβώς συμβαίνει και με τον δημόσιο πλούτο.
 Οι Έλληνες όμως πολίτες δέν δημιούργησαν αυτό το χρέος για να βολέψουν τους ψηφοφόρους τους.  Αλλά αναγκάζονται να φτωχοποιηθούν για να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι πολιτικοί τους.
 Εδω θα πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι τέτοιου είδους μεταφορές χρυσού, λαμβάνουν χώρα πριν απο μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, όταν διάφορες χώρες προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρυσό για να εξασφαλιστούν οικονομικά.  Και όσοι πιστεύουν οτι πίσω απο τέτοια κυκλώματα δεν μπορούν να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες ή ακόμη και υπουργεία οικονομικών, είναι πολύ γελασμένοι.  Η παγκόσμια αγορά χρυσού - και τα κράτη - αναζητούν  το συγκεκριμένο υλικό χωρίς καθόλου να τους ενδιαφέρει ο τρόπος απόκτησής του.  Μήπως και γι`αυτό το ελληνικό κράτος δέν ελέγχει όλα αυτά τα.... ενεχυροδανειστήρια και τα ''Αγοράζω χρυσό'';  Γιατι το πιέζουν να μήν το κάνει ;

 Άρθρο του Δημήτρη Παπαγεωργίου στην εφημ. Ε.Ω. 13/4/2013