Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ - BITCOINS !

Bitcoin Fund exclusively available on EXANTE’s platformΆν το χρήμα ήταν ο θεός κάποιων, τότε οι ανατροπές σε ό,τι αφορά αυτό πρόκειται να προκαλέσουν ιδιαίτερη αναστάτωση σε εκείνους που το λάτρευαν.  Γιατί;  Γιατι το χρήμα γίνεται πλέον <αέρας> και ένα νέο νόμισμα που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο <αποτελεί> τη συμβατική τάξη των πραγμάτων, αναφορικά με τον τρόπο που γίνονται οι καθημερινές χρηματικές συναλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το λεγόμενο bitcoin - έτσι λέγεται το διαδικτυακό αυτο χρήμα - επινοήθηκε το 2009 απο έναν ειδικό στην πληροφοριακή ο οποίος κρύβεται πίσω απο το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο και επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα νόμισμα που να μήν εξαρτάται απο καμία κεντρική τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό δεσμό.  Δηλαδή, θεωρούσε ότι με ένα τέτοιο νόμισμα πρόκειται να αλλάξουν οι μέχρι σήμερα διαμορφούμενες συνθήκες ως προς το χρηματοπιστωτικό γίγνεσθαι.
Το bitcoin ένα είδος ηλεκτρονικού νομίσματος δημιουργημένο απο κομμάτια πολύπλοκων κωδικών πληροφορικής που δημιουργούνται αυτόματα απο υπολογιστή, αποτελεί ουσιαστικά ένα εικονικό πορτοφόλι, το οποίο όμως μπορούν επίσης να το κλέψουν. Όμως, ήδη Ρώσοι και Κύπριοι επενδυτές - και μετά τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο - φαίνεται να ενδιαφέρονται και να τολμούν να αποκτήσουν bitcoin.  Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτή η ιλιγγιώδης άνοδος ενός νομίσματος που ήταν άγνωστο μέχρι πρίν απο λίγο καιρό μπορεί να προκλήθηκε κυρίως απο Ρώσους και Κύπριους επενδυτές, που αγοράζουν bitcoin για να διαφυλάξουν τις καταθέσεις τους την ώρα της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Κύπρου.
Κάποιοι άλλοι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι παρακολουθούμε τη γέννηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής <φούσκας>, η οποία θα μπορούσε σύντομα να γνωρίσει την τύχη που είχαν άλλες <φούσκες> του Ίντερνετ, δηλαδή να σκάσει.
Ο Ρόμπερτ Ουόκερ, ένας Λονδρέζος δημιουργός στον ψηφιακό τομέα, δηλώνει πως αγόρασε σχεδόν 200 bitcoins, απο το τέλος του 2012.  Λέει πως γοητεύτηκε απο την ιδέα ότι το Ίντερνετ θα εκτυπώσει το δικό του νόμισμα, καθώς και με την προοπτική να μπορεί να επενδύει εκτός του πλαισίου που θέτει οποιαδήποτε συγκεντρωτική αρχή.
Η αγορά του, του κόστισε περίπου 900 δολάρια, αλλά με τη σημερινή ισοτιμία θα του απέφερε σχεδόν 27000 δολάρια.  Όμως, παρά την άνοδο της ισοτιμίας, δεν θέλει να εξαργυρώσει το εικονικό κέρδος του, τουλάχιστον προς το παρόν.  <Δέν είναι - προς το παρών - ένα ποσό που θα άλλαζε τη ζωή μου, αλλά θα μπορούσε να γίνει, αν τα κρατήσω πέντε χρόνια>. λέει ο Ουόκερ.
Με βάση τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στην Κύπρο, αλλά και με γνώμονα την υπόθεση της Εθνικής και της Eurobank, ίσως τα bitcoins να μήν είναι τόσο άσχημη ιδέα.  Μάλιστα, όπως αναφέρει το μπλόκ < Ελεύθερη Σκέψη>: < Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σαρδόνιο γέλιο της Ιστορίας: Ο Καπιταλισμός καταρρέει και εμείς θρηνούμε για τα καρδιακά του εμφράγματα (κατάρρευση Τραπεζών).
ΟΛΑ τα κόμματα και η πληθώρα των πολύχρωμων < αναλυτών> επιχειρούν να δώσουν ζωή στην καρδιά του συστήματος (Τράπεζες) και κατηγορούν το Eurogroup για τις δικτατορικές αποφάσεις του που θα τινάξουν στον αέρα την ευρωζώνη και την ΕΕ ! !
Μα αυτό δεν θέλουμε;  Να τιναχτεί στον αέρα η ΕΕ και το ευρώ.....
Ας επιταχύνουμε λοιπόν τις διαδικασίες κατάρρευσης της ευρωζώνης και της ΕΕ και άς αξιοποιήσουμε τα αδιέξοδα της κρίσης του ευρωχουντισμού, αδιέξοδα που οδηγούν τους διεθνείς μαφιόζους του χρήματος και τους δημίους μας, να βάζουν οι ίδιοι βόμβες στα θεμέλιά τους....
Η φρίκη θα είναι δίχως τέλος εάν <αγωνιούμε> τόσο για τη σωτηρία των τραπεζών και των .. καταθέσεων....
Έτσι και αλλιώς καμιά κατάθεση και κανένας μισθός, καμία ασφάλιση και κανένα κεκτημένο δεν θα διασωθούν.  Ούτε καμιά χώρα θα σωθεί απο τη λεηλασία, την καταστροφή και τη βαρβαρότητα του καταρρέοντος καπιταλισμού.  Ιδιαίτερα εμείς, η Κύπρος και άλλοι καπιταλιστικοί δορυφόροι θα εκπέσουμε στην τραγωδία της ΑΠΟΙΚΙΑΣ, σε ένα καθεστώς φρίκης δουλοπαροικίας...
Γιατί λοιπόν, τόσος <πόνος> για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος...
Και καλά τα κυβερνητικά κόμματα των ανδρεικέλων. Αυτά τη δουλειά τους κάνουν.  Γι`αυτά, η καρδιά του συστήματος (τράπεζες) πρέπει να μήν πάψει να λειτουργεί, πρέπει να τροφοδοτείται, έστω στην εντατική, συνέχεια με το αίμα των λαών, μέχρι την τελευταία τους σταγόνα...
Αλλά και για την <αριστερά>;  Αυτή δέν θέλει να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα;  Γιατί τέτοια σπουδή και αγωνία για τη διάσωση των τραπεζών;
Ο λόγος είναι απλός και πολλαπλά αναλυμένος:  Αυτή η <αριστερά>αποτελεί μέρος αυτού του συστήματος, το σωσίβιό του....
Μιά πραγματική Αριστερή πολιτική θα αγωνιζόταν για να καταρρεύσει μιά ώρα νωρίτερα το τραπεζικό σύστημα, θα αγωνιζόταν να σταματήσει μιά ώρα νωρίτερα η καρδιά της ΕΕ και του ευρώ.
Έτσι, θα ανέκοπτε την πορεία της ΦΡΙΚΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ...
'ΟΣΟ γρηγορότερα δραπετεύσουμε, αν είναι δυνατόν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (δηλαδή με πρόγραμμα και εναλλακτικές λύσεις), απο την ΕΕ και το ευρώ, τόσο και γρηγορότερα θα βάλουμε ένα ΤΕΛΟΣ στη φρίκη δίχως τέλος....
Και η χρεωκοπία των τραπεζών είναι ένα γιγάντιο βήμα ΑΛΜΑ επιτάχυνσης της κατάρρευσης της ΕΕ και της ευρωζώνης...
Αντί να θρηνούμε, λοιπόν, για την κατάρρευση των τραπεζών, ας αξιοποιήσουμε τα αδιέξοδα της ΕΕ και της ευρωζώνης, καθώς και τους σπασμούς της κρίσης.  Άς τους στείλουμε μια ώρα γρηγορότερα στο θάνατο πρίν μας θάψουν......

Άρθρο της Μύριαμ Νικολαίδου - Ντενίση (Δημοσιογράφος - Επικοινωνιολόγος) στην εφημ. Ε.Ω. 10/42013