Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 Υπάρχουν πολλοί που διαδίδουν και γράφουν πως η ελληνική γλώσσα και το αλφάβητό της είναι δάνειο από ξένους λαούς, λαούς φαντάσματα, όπως ινδοευρωπαίους και φοίνικες, ξεχνώντας ότι ,όπως τονίζει ο Κικέρων: << Οι θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται>>.
Η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που έκανε τον Έλληνα λόγο να επηρεάζει την οικουμένη, αφού αυτός και μόνον αυτός διαμόρφωσε την Παγκόσμια σκέψη, κάνοντας κάθε άλλη να συμμορφώνεται
με τα ελληνικά πρότυπα.  (Οράτιος ερίστ. 1.  156 )
Και ακόμη, ο περίφημος ποιητής και μουσικός Λίνος, ήταν ο πρώτος στον κόσμο που έγραψε σε πανάρχαια εποχή, για την καταγωγή και τη ζωή του Διόνυσου, καθώς άλλους μύθους, ενώ στο βιβλίο του αναφέρει: <<Μετά τον γενόμενον κατακλυσμό συνοιπωλέσθησαν μετα των παν αρχαίων Ελλήνων και αι γνώσεις των....>> ( Ε' παρ. 57 , 30 )
Αυτά όλα κάνουν τον Μέγα Ναπολέοντα να υποστηρίζει ότι ''Η ωραιότερη γλώσσα του κόσμου είναι η ελληνική, γι `αυτό άλλωστε , τη μιλούσαν ακόμα και οι Θεοί !
Κι όταν ήθελαν να καταργήσουν την ελληνική γλώσσα από το ευρωκοινοβούλιο, πολλοί διαπρεπείς Γάλλοι και Γερμανοί δέν δίσταξαν να πούνε ότι : <<Οι γλώσσες που μιλάμε δέν είναι δημιούργημα ουρανοκατέβατο, οι ρίζες τους φυτρώνουν στον κήπο των Ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών, τραγικών
και ιστορικών. Αν τις κόψετε από την ρίζα τους, θα χαθούν..  >> (Τονίζει η Γαλλίδα Ακαδ. Ζακελίν ντε ρομιγύ)
Ο Will Durant, στο βιβλίο του, ''Ιστορία του πολιτισμού, λέει ότι, τον καιρό του Αυγούστου μέσα στα λατινικά μπήκαν 10.000 λέξεις ελληνικές !
Ενώ οι Πλάτων, Απολλώνιος ο Ρόδιος και Διόδωρος Σικελιώτης, τοποθετούν την ελληνική γραφή στα προμυκινα'ι'κά χρόνια. Δηλαδή προ 5.000 π.χ. και πως οι πρώτες ρίζες χάνονται στα βάθη των χιλιετηρίδων.
Ενώ στην Γαλλική γλώσσα σε κάθε έξη λέξεις η μία είναι ελληνική ρίζα, στην Αγγλική γλώσσα βλέπουμε τουλάχιστον 50.000 λέξεις.. ( βλ. βιβλ. Αριστ. Κωνσταντινίδη ''ΟΙ Ελληνικές λέξεις στην Αγγλική γλώσσα,, )
Οι δε Ρωμαίοι καθώς λέγει ο Κικέρων, οτι η γλώσσα τους ήταν μία φτωχότατη αγροτική, που δέν είχε πάνω από 2.000 λέξεις και δανείστηκαν λέξεις πολλές από την ελληνική για να πλουτίσουν τη γλώσσα τους..........
npazaitis@hotmail.com

Δείτε ακόμη:  http://oraiokastromekatiallo.blogspot.com/2013/03/blog-post_3207.html